LG start hype rond gebogen smartphone


Jamie Biesemans | 05 maart 2014 | LG

Een mobiele telefoon, dat is toch zo'n rechthoekig ding? Niet helemaal. Met de kennis die het heeft opgedaan met nieuwe curved oled-televisies, brengt LG nu als eerste een gebogen smartphone op de markt.

De G Flex wordt meteen het nieuwe topmodel bij LG, dat sinds dit jaar zich wil bewijzen als bouwer van highend-apparaten. Voor de gebogen smartphone betaal je dan ook een stevige prijs: 749 euro.

Het uithangbord is uiteraard het grote 6-inch scherm dat gebogen is zoals een banaan. De krommingshoek is door LG uitgerekend zodat het toestel goed past als je de G Flex tegen het gezicht houdt om te telefoneren.

Afgaande op onze eerste indrukken van de G Flex is het ook een heel interessant toestel om video te bekijken. Het grote en kleurrijke OLED-scherm is op dat vlak sowieso een plus, al hadden we graag een echte Full HD-display gezien in plaats van eentje dat 720p toont.

Flexibele jongen

Het is echter niet de voorkant maar wel de achterkant van de G Flex die de coolste eigenschap bezit. LG heeft de achterkant met een nanocoating behandeld die als het ware 'vloeit'. Komen er kleine krasjes op, bijvoorbeeld om dat je de telefoon samen met een bos sleutels in een zak stopte, dan verdwijnen deze na een verloop van tijd.

Helaas beschikt het scherm niet over dezelfde zelfhelende eigenschappen. Wél bijzonder indrukwekkend is dat de gebogen G Flex platgedrukt kan worden, zonder dat het toestel beschadigd raakt. Er zit een zekere flexibiliteit in de behuizing, waardoor een val beter geïncasseerd wordt.