Denon PMA 50 stereoversterker eerste model nieuwe serie


Redactie HiFi.nl | 15 december 2014 | Denon

Het Japanse Denon heeft een nieuwe serie hifi-componenten aangekondigd. De binnenkort te verwachten PMA-50 stereoversterker is het eerste model van de lijn, voorzien van een reeks digitale ingangen voor de moderne gebruiker, waaronder optisch, coaxiaal, USB-B en draadloos via Bluetooth.

De PMA-50 kenmerkt zich door originele Denon-geluidstechnologieën, zoals Advanced AL32 Processing en DAC Master Clock Design die zijn ontwikkeld voor de premium componenten. Het versterkergedeelte omvat DDFA®-technologie van CSR. Het uitgangstrapcircuit heeft een afzonderlijke constructie die een hogere signaal/ruisverhouding en lagere vervorming moet bieden in vergelijking met conventionele versterkers uit klasse D. Het versterkersysteem biedt hifi-audiokwaliteit in combinatie met een efficiency van 50W bij 4 ohm. Een subwoofer pre-out is beschikbaar om aan het geluid zelfs nog meer bas toe te voegen.

Aansluitingen
Er zijn meerdere digitale ingangen (2 optische en 1 coaxiale) voor compatibiliteit met digitale audiobronnen, samen met een analoge stereo-ingang voor bestaande analoge bronnen. Muziekliefhebbers kunnen daarnaast profiteren van hifi-audiokwaliteit bij gebruik van de nieuwste audiobronnen met hoge resolutie dankzij de USB-B-verbinding met een PC of Mac om PCM- en DSD-audiotracks af te spelen. Ondersteuning wordt geboden voor PCM-tracks tot 24-bits/192-kHz en 2,8 MHz and 5,6 MHz DSD-tracks. De PMA-50 is vóór de digitale versterker uitgerust met een speciaal geluidsisolatieblok om digitale ruis te elimineren die door de PC wordt opgewekt via de USB-ingang.

Muziek kan vanaf draagbare apparaten bovendien worden afgespeeld via de Bluetooth-connectiviteit van de PMA-50, die kan worden gepaird via de Bluetooth-knop op het frontpaneel. De PMA-50 is uitgerust met NFC (Near Field Communication) om sneller te kunnen pairen. Door een Bluetooth-apparaat met NFC-functie te activeren en deze te plaatsen naast het N-merkteken op de PMA-50 (op het zijpaneel), wordt het apparaat onmiddellijk gepaird zonder dat handmatig een wachtwoord hoeft te worden ingevoerd. De PMA-50 is, om audio van CD-kwaliteit te kunnen weergeven, uitgerust met CSR aptX Low Latency-decodering van de nieuwste generatie, die zonder de problemen van lipsynchronisatie een optimale tijdsynchronisatie biedt als audio wordt afgespeeld van videobronnen.

De PMA-50 is tevens uitgerust met een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een operationele high-speed breedbandversterker met lage vervorming die is gekoppeld aan een volledig afzonderlijke laatste uitgangsfase. De PMA-50 is, om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes, uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoon-impedantie. Er zijn drie instellingen, een lage, gemiddelde en hoge impedantie, die een juiste afstemming bieden tussen de hoofdtelefoon-impedantie en de gain van de versterker.

Prijs en beschikbaarheid
De PMA-50 is vanaf januari 2015 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 499 euro, in een zwart/ zilverkleurige afwerking. De voornaamste specificaties vind je hieronder.

Volledig digitale vermogensversterker van 50 W bij 4 ohm voor een krachtig en gedetailleerd geluidGeavanceerde AL32 Processing en DAC Master Clock Design2x optische, coaxiale en digitale USB-ingangen van het type B met 192kHz/24bit High Resolution AudioUSB-B-ingang ondersteunt DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz High Resolution AudioBlok voor isolatie van computerruisBluetooth ingebouwd, met aptX Low Latency en NFCHoogwaardige hoofdtelefoonuitvoer met gainregeling voor ondersteuning voor een groot aantal hoofdtelefoonsSubwoofer pre-outHorizontale of verticale plaatsingOLED met helder beeld – toont indicatie van invoerbron – roteert automatisch met horizontale of verticale plaatsing van unitVerkrijgbaar in zwart/zilver