Audio-Time wederopbouw - Deel III


Dieter van den Bergh | 11 november 2011 | Fotografie Erik-Jan Embregts | AudioQuest

Vorig najaar sloeg het noodlot toe bij de populaire hifi-winkel Audio-Time in Breda: de zaak brandde volledig af. Op 11 november - one year after - heropent de zaak op de nieuwe locatie in het centrum van de stad.

GRAND OPENING 11-11-`11

Tot de heropening volgden we in een serie de bevlogen eigenaars Erik-Jan en Angelique Embregts. Vandaag deel 3: een maandje vertraging, maar eindelijk de Grand Opening, op een wel heel bijzonder moment..

Audio-Time deel I: De Nasleep

Audio-Time deel II: Geen Vakantie

“Moet je horen, wat een stilte!” Trots wijst Erik-Jan Embregts op de Mitsubishi Electric, de gloednieuwe airco’s in zijn toekomstige winkel. “Een airco zonder veel geluid was een voorwaarde, dit zijn de stilste op de markt.”

Het uitzoeken van de beste apparatuur heeft net als een aantal andere zaken, waaronder de beveiliging, nog flink wat voeten in aarde gehad. Meer dan Embregts gehoopt had, waardoor hij de geplande (her)opening op 1 oktober niet haalde. “We richten ons nu op 10 november, exact ‘one year after’. Eén jaar na de allesverwoestende brand aan de Bredase Valkenierslaan, waarbij niet alleen de succesvolle winkel van Audio-Time, door Erik-Jan en zijn vrouw Angelique negen jaar met ziel en zaligheid geleid, maar ook hun woonhuis in vlammen opging. Inmiddels is de datum overigens 11 november (één dag verder) geworden, zodat Audio-Time op 11-11-`11 haar deuren weer kon openen. 

Op de elfde van de elfde in 2011 is Audio-Time overigens nog niet definitief klaar, zegt Embregts - “er zal altijd wel weer een draadje of een koptelefoonhoek anders moeten” -, maar wel dusdanig operatief dat de deuren open kunnen.

Nieuwe ontwikkelingen

De sympathieke Bredase hifi-dealer heeft zich de laatste weken tijdens demo’s en dealerevenementen intensief georiënteerd op de markt, en leerde veel ‘interessant nieuw spul’ kennen, zoals de nieuwe high-end mediaspelers en servers van Kaleidescape. “Zou ik graag in mijn zaak hebben, al kost het wel een paar knaken.”

Audio-Time gaat in elk geval dezelfde merken voeren als in de oude zaak. “Maar er zijn natuurlijk ook nieuwe ontwikkelingen”, aldus Embregts, “zoals streaming en 3D. Daar kun je niet aan voorbij lopen, wat je er ook van vindt.”

Liefde voor hifi
Embregts kan niet wachten tot er muziek door de ruimte stroomt aan de Van Goorstraat in Breda. “De akoestiek is geweldig. Veel kenners die hier komen, horen het nu al in de lege ruimtes.”

Toch duurde het na de brand wel een paar maanden voordat de Bredanaar de energie op kon brengen om zich weer vol liefde en lol in zijn passies - hifi en muziek - te verdiepen. Toen hij laatst op het dealerevenement More Music een ‘prachtig Moon-setje met Avalonnetjes’ zag staan, kreeg hij weer kippenvel: “Zo moet het dus, zo gaat muziek leven.”

Ook ‘thuis’ ging de muziek weer leven. “Echt muziek luisteren kan ik alleen op een goede installatie, die had ik lange tijd niet. In het chaletje waar we nu nog wonen in afwachting van de oplevering van ons nieuwe huis heb ik een laatst een redelijke installatie gebouwd. Ik krijg nu het plezier weer terug.”

Noot van de redactie: Vanaf vandaag is Audio-Time weer open voor het publiek. Volgend jaar, als de zaak definitief af is en alles klopt zoals Erik-Jan het wil hebben, zullen we er zeker heen gaan voor de geplande Hi-Visit, om in tekst en beeld te kunnen laten zien wat het afgelopen jaar heeft opgeleverd. 

Audio-Time
Van Goorstraat 10
4811 HJ Breda
Tel: 076-5656450
Website