Samsung stelt Blu-Ray uit


Redactie HiFi.nl | 05 april 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Nieuwe klap voor Blu-ray

Samsung stelt de Amerikaanse lancering van zijn eerste Blu-rayspeler uit tot eind juni, een nieuwe tegenvaller voor de aanhangers van Blu-ray.

Het zit het Blu-ray kamp niet mee. Onlangs stelde voortrekker Sony de lancering van z`n eerste Blu-ray-speler uit tot in juli, nu loopt ook de eersteling van Samsung vertraging op.

En ondertussen staat HD DVD-concurrent Toshiba volop in de belangstelling. Vorige week nog won Toshiba een prestigestrijd door als eerste een high definition dvd-speler op de markt te brengen in thuisland Japan. Een wereldprimeur.

Samsung stelt de Amerikaanse lancering van de BD-P1000 met een maand uit. Dit betekent dat de Blu-ray-speler pas eind juni in de winkelrekken ligt. Het Koreaanse bedrijf verslaat nog nipt Sony, dat z`n eerste Blu-ray-speler "ergens in juli" in de VS wil uitbrengen.

De Samsung BD-P1000 zal naar alle verwachting 999 dollar kosten (830 euro). Dat is beduidend meer dan de twee HD-DVD-spelers die Toshiba deze maand in de VS lanceert. Het basismodel van Toshiba gaat voor 499 dollar (415 euro) over de toonbank, een geavanceerder model kost 799 dollar (665 euro).