NIEUWS

Dimex op Noir Et Blanc Brussels Hifi Show

Op zaterdag 5 en zondag 6 november aanstaande ben je van harte welkom in BluePoint Brussels voor de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show, een ambitieus tweedaags evenement van de gelijknamige audiospeciaalzaak. Het is de grootste audioshow die Noir et Blanc tot nu toe organiseerde met maar liefst twintig verschillende demoruimtes. In de aanloop naar de show delen we graag meer info over de deelnemers, want we ondersteunen Noir et Blanc als mediapartner en zullen ook beide dagen op de show aanwezig zijn. Vandaag: de merken van de in Nederland gevestigde importeur Dimex.

Dimex op beursvloer van Noir et Blanc Hifi Show in Brussel

Dimex Reference Audio is verheugd u te mogen verwelkomen in de Darwin zaal tijdens de Noir et Blanc Brussels Hifi Show 2022. Hier kunt u producten bekijken en beluisteren samengesteld uit de volgende merken.

Bij zijn introductie verzorgde de Bonn N8 High-End audio network-switch van Silent Angel een revolte in de audiowereld. Een switch die een geluidsverbetering realiseert? Slechts enkele jaren later is Silent Angel onbetwist pionier en koploper op het gebied van netwerk gerelateerde audio. Ondertussen is het assortiment uitgebreid met extra grote netwerkswitches (8 en zelfs 16 poorten) en dedicated voedingen om de switches nog beter te laten presteren. Tenslotte de prijzen-winnende Rhein Z1 Music Server (Roon server). Fraai vormgegeven en ultiem presterend. Tijdens de show leggen wij u graag uit welke bijzondere technieken Silent Angel toepast en wat dit voor u kan betekenen.

NuPrime is een van de weinige fabrikanten die de grenzen van het technisch haalbare probeert te bereiken met een eigen R&D afdeling, iets dat kortgeleden resulteerde in de EVO STA. De EVO STA is de allereerste klasse D versterker die werkt met een 1 MOhm ingangsimpedantie en 700 kHz schakelfrequentie waardoor geluidsprestaties behaald worden die ongeëvenaard zijn, niet alleen waar het klasse D ontwerpen betreft maar ook in vergelijking met “normale” high-end transistorversterkers. Naast betere prestaties dan standaardversterkers is NuPrime in staat maatwerk te leveren door hun hybride klasse D technologie. De producten zijn gebaseerd op een ontwerpfilosofie die over het algemeen alleen aangetroffen wordt in een veel hoger prijssegment volledig in lijn met de NuPrime filosofie van het fabriceren van high-end audioproducten voor betaalbare bedragen. Inmiddels levert NuPrime streaming producten van heel betaalbaar tot high end en kent meerdere complete productlijnen inclusief cd-spelers en cd-transporten. Inmiddels geen nieuwkomer meer, maar een gevestigde, zichzelf continu verbeterende innovator op audiogebied.

Oorspronkelijk opgericht in de jaren 1960 door Spencer en Dorothy Hughes, groeide Spendor uit tot een inmiddels meer dan 60 jaar bestaande vooraanstaande fabrikant van luidsprekers. Meer dan 30 jaar gold Spendor als dé BBC monitor en ondertussen groeide Spendor gestaag resulterend in op dit moment drie productlijnen: De A-lijn, D-lijn en de geëvolueerde op BBC monitor geïnspireerde Classic lijn. Voor elke luisteraar een passend en pakkend product. Spendor’s unieke bas- en mid-drive units, zoals elk Spendor product volledig in eigen huis ontworpen en vervaardigd in Sussex, zorgen dat de speakers een herkenbaar zeer verfijnd familiegeluid kennen, ongeacht de prijsklasse. De Spendor drivers zijn het hart van de luidspreker en zijn met zorg ontworpen en gebouwd zonder compromis: gebouwd met passie voor kwaliteit en luisterplezier. Altijd vooruitstrevend. Op de Noir et Blanc Brussels Hifi Show kunt u speakers uit elk der lijnen beluisteren. Spendor voor enthousiasmerend luisterplezier met verfijning.

Melco (Maki Engineering Laboratory Company) producten werken zonder dat er ingewikkelde installatiehandelingen verricht hoeven te worden, waardoor het streamen van digitale muziekbestanden in hoge resoluties sterk is vereenvoudigd. Melco past uitsluitend audiofiele (high grade) componenten toe (ja zelfs speciaal voor Melco geselecteerde harddiscs) en door de combinatie van rechtstreeks datatransport en speciale beveiligingssoftware is de Melco ideaal voor iedereen die audiobestanden wil opslaan met de hoogst mogelijke afspeelkwaliteit. Om die allerbeste kwaliteit mogelijk te maken is de High Definition Music Library voorzien van hifi componenten als audiograde HDD’s, gescheiden voedingen voor interne en externe data-uitwisseling, een ultrastijf, antiresonant front en chassis, een speciale netwerkspeler, alsmede een LAN en back-up aansluitingen. Leuk te vermelden: Melco fabriceerde ook ooit high end platenspelers. Laat u verbazen door de producten van Melco.

Ongekleurde zuivere dynamische en detailrijke muziekweergave. Een hele mond vol! Maar wat kan een Kora u een plezier bezorgen. Kora, innovatie uit Toulouse. In een grijs verleden is het merk Kora in Frankrijk ontstaan, een fabrikant die buizenversterkers fabriceerde tot het bedrijf sloot. De naam Kora had een magische klank en daarom heeft de huidige eigenaar zowel de naam als het logo overgenomen om vervolgens een heel eigen technische koers te gaan varen, gedreven door een eigen ontwerp van een schakeling, door hem “Square Tube Technology” genoemd, waarin zowel buizen als transistoren hun werk doen. Een nieuwe manier van versterkers bouwen resulterend in puur luisterplezier. En dat al vormgegeven in een modern fraai uiterlijk.

Het relatief jonge Tellurium Q heeft zich in no-time een vooraanstaande positie verworven in hifi land. Of het nu een kabel uit de Blue lijn is of de internationaal veelvuldig prijzen winnende toplijn Statement: telkenmale zult u verrast worden door kwaliteit en fraaie weergave van de TQ-producten. Vele vragen zijn er gesteld aan het team van Tellurium Q hoe hun producten zijn samengesteld door journalisten en consumenten, maar TQ heeft nimmer onthuld hoe producten zijn samengesteld. Dit blijkt ook niet nodig: luisteren levert immers het bewijs. In elke prijsklasse presteren de producten van TQ bovenmatig. Inmiddels door mond-op-mondreclame heeft TQ zich een goede positie in de audiowereld veroverd hetgeen wordt onderstreept door de vele (internationale) prijzen die men heeft gewonnen en nog immer wint met nieuwe producten.

De Noir et Blanc Brussels HiFi Show vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 tot 18.00 uur in BluePoint Brussels. Kijk voor meer informatie op deze pagina.


EDITORS' CHOICE