Aston Martin werkt samen met Bowers & Wilkins voor de muziekweergave in vlaggenschip DB12 super GT

De Engelse autofabrikant Aston Martin heeft een nieuwe audiopartner die zich druk heeft gemaakt over autoradio in de DB12 super GT, het vlaggenschip van Aston Martin. Nou ja, “autoradio” is wat oneerbiedig uitgedrukt. Met vijftien drivers en 1.170 Watt aan versterkervermogen hebben we het niet over de standaard autoradio. Maar de DB12 super GT is ook geen standaardauto.

Aston Martin DB12 super GT x Bowers & Wilkins

De iconische autofabrikant Aston Martin werkt samen met een ander iconisch merk. Het Engelse audiomerk Bowers & Wilkins heeft het geluidssysteem voor de DB12 super GT ontworpen. Het systeem bestaat uit vijftien luidsprekers en twee versterkers en heeft een gecombineerd uitgangsvermogen van 1.170 Watt. Het is overigens een optie en het prijskaartje is nog niet bekend gemaakt.

Zoals je zou verwachten, heeft Bowers & Wilkins een aantal van zijn luidsprekertechnologieën gebruikt om de audio van deze nieuwe opstelling te helpen verbeteren, waaronder de dubbele dome-tweeter en Continuum midrange-drivers. Het systeem maakt ook gebruik van de tweeter-on-top-technologie van het bedrijf, waarbij drie tweeters op het dashboard zijn gemonteerd. Door ze van de hoofdkasten te scheiden, worden kleuring en reflecties van de voorruit verminderd en dat zou de geluidskwaliteit gunstig moeten beïnvloeden. In het plafond van de DB12 super GT zijn ook luidsprekers gemonteerd. Een krachtige subwoofer levert het fundament van de weergave.

Dan Shepherd, Vice President of Licensing and Partnerships bij Bowers & Wilkins, zei: “De afstemming van Bowers & Wilkins met Aston Martin is volkomen natuurlijk, waarbij beide hun Britse afkomst vieren en tegelijkertijd bekend staan om hun innovatie en het creëren van opwindende ervaringen. Naast integratie van audiosystemen in een auto zal deze opwindende nieuwe samenwerking in de toekomst ook leiden tot verhoogde merksamenwerkingen.”

De geluidssystemen van Bowers & Wilkins zullen dus ook aanwezig zijn in toekomstige modellen van Aston Martin. Komt er misschien ook een hoofdtelefoon met een logo van Aston Martin erop? Dat zou toch leuk zijn voor wie geen Aston Martin kan betalen.

We hebben geen prijsinformatie of uitgebreide technische informatie. Wie meer wil weten moet een dealer van Aston Martin bezoeken.

MERK

EDITORS' CHOICE