Artikelen van fotograaf FabrikantAccuphase lanceert nieuwe klasse AB stereo-eindversterker P-7500

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2922-05-25 AccuphaseP-7500Het Japanse Accuphase heeft de P-7500 aangekondigd, een 49 kilogram zware stereo-eindversterker die 300 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren. Het vermogen (en het gewicht) is imposant maar wellicht nog interessanter is de hoge dempingfactor van meer dan 1.000 en de S/R-verhouding van meer dan 125 dB. De P-7500 is dus onvoorwaardelijk stabiel en ruisvrij. We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook de prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.
lees verder>>

dCS Lina is op drie plaatsen in de wereld te beluisteren, waaronder in Amsterdam

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-05-24 dCS_Lina_3Gisteren schreven over de introductie van het nieuwe Lina-hoofdtelefoonsysteem van het Britse dCS. Het dCS Lina hoofdtelefoonsysteem is op dit moment op drie plaatsen in de wereld te beluisteren en één van die plaatsen is de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Hoofdtelefoonspecialist Headphone Auditions heeft het complete systeem luisterklaar opgesteld staan.
lees verder>>

De kabels in de Optimus Series van PureCable zijn vanaf nu verkrijgbaar

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-05-25 PureCableOptimusTijdens het Dutch Audio Event 2021 was de eerste preview te zien van de nieuwste toplijn Optimus Series van de Nederlandse kabelmaker PureCable. De productlijn is compleet, productierijp en leverbaar.
lees verder>>

De Arkas van Tidal Audio is een premium digitaal muziekcentrum

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-25 TidalAudioArkasHet Duitse audiobedrijf Tidal Audio (dat niets te maken heeft met streaming-dienst Tidal) heeft de Arkas gelanceerd, een apparaat met de functies van een referentiestreamer. De fabrikant noemde het een controller voor digitale muziekcontent. Het is, in de woorden van Tidal Audio, het perfecte stuur-en regelcentrum voor digitale muziek. Muziek komt binnen via een USB-schijf, vanaf een NAS of via een streaming-dienst. Prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.
lees verder>>

Audiovector lanceert drieweg vloerstaander QR 7

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-25 AudiovectorQR-7_1De Deense luidsprekerfabrikant Audiovector heeft de QR 7 onthuld, een vloerstaande drieweg luidspreker die met de hand wordt gebouwd in Denemarken. De QR 7 is het vlaggenschip van de QR-productlijn. Hij is leverbaar in de afwerkingen White Silk, Dark Walnut en Black Piano.
lees verder>>

Loewe Klang Sub1: ronde draadloze subwoofer

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-24 LoeweKlangSub1Loewe heeft een productlijn van audioproducten genaamd “Klang” en bouwt en verkoopt o.a. draadloze luidsprekers in deze productlijn. Het bedrijf heeft nu de Klang Sub 1 aan de productlijn toegevoegd, een draadloze subwoofer voor het onderste stukje laagweergave. De Klang Sub 1 kan ook samenwerken met producten van andere merken. De levering zal in de loop van de maand juli gaan beginnen.
lees verder>>

dCS Lina: hoofdtelefoonsysteem dat bestaat uit een DAC, masterclock en hoofdtelefoonversterker

Gepubliceerd op 24 mei 2022
Auteur: Sinan Kökbugur
2022-05-24 dCS_Lina_3Het Britse dCS heeft een hoofdtelefoonsysteem genaamd Lina aangekondigd dat is ondergebracht in drie behuizingen. Het Lina-systeem bestaat uit een DA-converter, masterclock en een hoofdtelefoonversterker. dCS stelt de weergave via hoofdtelefoons met het Lina-systeem naar een hoger niveau te trekken. Eind juni zou de levering moeten gaan starten.
lees verder>>

Luistershow met o.a. Zellaton Plural luidspreker op zat. 11 juni bij Rhapsody

Gepubliceerd op 24 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
2022-05-24 RhapsodyBannerALoveSupremeAudiodealer Rhapsody in Hilversum organiseert een luistershow op zaterdag 11 juni a.s. waarbij o.a. het vloerstaande luidsprekermodel Plural van fabrikant Zellaton centraal zal staan. Belangstellenden kunnen luisteren naar het magnus opus van John Coltrane genaamd “A Love Supreme”. Belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden voor een tijdslot want het aantal plaatsen is beperkt en Rhapsody wil de stroom van bezoekers in goede banen leiden.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE