Artikelen van fotograaf FabrikantGrado Labs lanceert vernieuwde Prestige X-productlijn

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 GradoLabsSR125xDe in Brooklyn New York gevestigde hoofdtelefoonbouwer Grado Labs heeft de de volgende generatie van zijn Prestige X-productlijn van open hoofdtelefoons geïntroduceerd. Met meer dan zes decennia aan audio-ontwerpervaring is deze betaalbare reeks hoofdtelefoons diep geworteld in de geschiedenis van het in New York gevestigde bedrijf.
lees verder>>

Stenheim lanceert vloerstaander Reference Ultime Two

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 StenheimReferenceUltimeTwoDe Zwitserse luidsprekerbouwer Stenheim heeft de Reference Ultime Two gepresenteerd. De nieuwe vloerstaande luidspreker is volledig ontworpen en gebouwd in Zwitserland en biedt de beproefde ontwerpbenadering, componenten en materialen die naar eigen zeggen zo succesvol zijn gebruikt in de Reference Ultime-modellen. De Ultime Two is een compacter product dat gemakkelijker te plaatsen is.
lees verder>>

Syng Cell Alpha: 's werelds eerste triphonic luidspreker

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 SyngCellAlphaHet nieuwe audiobedrijf Syng introduceert 's werelds eerste triphonic luidspreker met als doel een meeslepende ruimtelijke luisterervaring als nooit tevoren te leveren en dat allemaal vanuit één luidspreker. Een tweede exemplaar of zelfs een derde maakt de ervaring nog intenser aldus de kersverse fabrikant. Met een vanafprijs van bijna 1.800 dollar mogen we wel wat verwachten. Wat is de Cell Alpha precies voor ding?
lees verder>>

Austrian Audio Hi-X65: open dynamische hoofdtelefoon voor geluidstechnici en audiofielen

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-02-17 AustrianAudioHi-X65Het Oostenrijkse Austrian Audio heeft de open dynamische over-ear hoofdtelefoon genaamd Hi-X65 aangekondigd. De nieuwe hoofdtelefoon is ontworpen als professionele monitoring-hoofdtelefoon voor mixen en masteren, maar het open over-ear ontwerp en de hoge uitslag driver zijn niet alleen bedoeld voor gebruik door geluidstechnici. Ook veeleisende muziekliefhebbers en audiofielen zouden wel eens heel gelukkig kunnen worden van de Hi-X65.
lees verder>>

Apple Music krijgt ondersteuning voor Spatial Audio, Dolby Atmos en Lossless audio

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Sinan Kökbugur
2021-05-17 Apple-iPhone12 AppleLosslessHet Amerikaanse Apple heeft zojuist de lossless versie van Apple Music aangekondigd. Alle abonnees kunnen straks zonder extra kosten naar Apple Music in de hoogste geluidskwaliteit luisteren. Streamingdiensten Tidal en Qobuz bieden al lossless streaming aan en Spotify heeft ook onlangs aangekondigd de geluidskwaliteit te zullen gaan verhogen. De aankondiging van Apple is dan ook niet helemaal een verrassing.
lees verder>>

Transparent Generation 6: transparante kabels volgens de nieuwste techniek

Gepubliceerd op 17 mei 2021
Auteur: Redactie Hifi.nl
2021-05-17 TransparentGeneration6De in de VS gevestigde kabelfabrikant Transparent Audio heeft de zesde generatie van zijn portfolio van kabels aangekondigd. Naar eigen zeggen zijn de kabels van Transparent ontworpen om verstoringen te minimaliseren maar ook en vooral te controleren. Transparent Audio maakt daarvoor in de kabels geïntegreerde netwerken waardoor de kabels perfect zijn afgestemd op de aangesloten apparatuur. De eerste producten van Transparent Audio’s Generation 6 zijn inmiddels verkrijgbaar in de Benelux en dein Nederland gevestigde importeur Reference Sounds werkt aan een nieuwe prijslijst voor het hele portfolio.
lees verder>>

Rhapsody demonstreert Parker-serie van Marten op 4 en 5 juni

Gepubliceerd op 16 mei 2021
Auteur: Redactie Hifi.nl
2021-05-15 RhapsodyBannerMartenDe in Hilversum gevestigde audiodealer Rhapsody zal op vrijdag 4 juni en zaterdg 5 juni a.s. de Parker-serie van de Zweedse luidsprekerbouwer Marten in het zonnetje zetten. De Parker-serie bestaat uit de leden Duo, Trio en Quintet. Rhapsody zal versterkers van Audio Research gebruiken om de Parker-luidsprekers aan te sturen.
lees verder>>

Review: Wharfedale Denton 85th Anniversary - Moderne weergave in klassieke jas

Gepubliceerd op 16 mei 2021
Auteur: René van Es
Wharfedale DentonZou het met mijn leeftijd te maken hebben dat ik uit het omvangrijke leveringspakket van Wharfedale, na een review van de Linton Heritage, een paar Wharfedale Denton 85th Anniversary luidsprekers toegestuurd krijg? Of eerder met mijn smaak voor muziek? De importeur en de redactie laten mij in het ongewisse van oorzaak en gevolg. Feit is wel dat ik de laatste tijd van meerdere kanten klassieke modellen krijg aangeleverd, waar ik dan weer erg vrolijk en jong van geest van kan worden.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE