Klipsch brengt KMC 3 op de markt


Redactie HiFi.nl | 03 juli 2013 | Fotografie Fabrikant | Klipsch

In januari al gespot tijdens de Consumer Electronics Show (CES), maar nu dan ook op de markt: het KMC 3 draadloze muzieksysteem van Klipsch.

Met de KMC 3 - vernoemd naar de bekende concertlocatie The Klipsch Music Center in Noblesville, Indiana - begeeft de Amerikaanse fabrikant, sinds kort in Nederland gedistribueerd door Mika Distribution, zich op een steeds groter wordende markt: die van de portable bluetooth speaker.

De KMC 3 is een 2.1 systeem met twee 2ā€ full range drivers en een ingebouwde 5,25 inch subwoofer, die respectievelijk 15 en 35 watt leveren. In tegenstelling tot veel andere bluetooth speakers, heeft de KMC 3 geen ingebouwde accu, maar gaan er nog lekker old school acht ā€˜Dā€™ batterijen in. Daarmee kan het apparaat - bij gemiddeld volume - wel 26 uur vooruit. Speel je af op maximaal volume, dan trek je de batterijen binnen een uurtje of acht leeg.

De Klipsch Music Center 3 is in zowel zwarte als witte variant verkrijgbaar en heeft een adviesprijskaartje van 399 euro. We onderwerpen het muzieksysteem ongetwijfeld binnenkort aan een luistertest.

Voor een nadere introductie maakte Klipsch onderstaande video.