Audel Magika Plus: nieuwe tweeweg luidspreker uit Sicilië


Sinan Kökbugur | 20 juni 2024 | Fotografie Fabrikant | Audel

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Audel heeft het tweeweg monitormodel Magika Plus aangekondigd. De Magika Plus markeert volgens de makers zowel een belangrijke mijlpaal als een nieuw begin. Het formaat is gegroeid vergeleken met het vorige model en de laagweergave pakt wat lager op.

Audel Magika Plus

“Het is een mondiale concurrent die de volwassenheid en expertise van onze ontwerpers en vakmensen weerspiegelt,” aldus de aanprijzing van Audel. De Magika Plus vervangt de Magika Mk2, die overigens tot eind 2024 in het portfolio blijft. De Magika Plus heeft een volume van 16,5 liter tegen 12,5 liter van het vorige model. Hiermee wordt de laagweergave verbeterd en is de Magika Plus meer geschikt voor wat grotere luisteromgevingen.

De Magika Plus straalt een zekere trotsheid uit en het transparante achterpaneel laat de kwaliteit van de keuzes voor de onderdelen van het cross-over filter zien. De weergave van hoge tonen komt voor rekening van een tweeter met een onafhankelijke ontkoppelde flens voor lineair frequentiegedrag, waardoor de focus van het geluidsbeeld wordt verbeterd. De woofer heeft een versterkt membraan voor een snelle, gecontroleerde en diepe bas.

De fabriekseigen gepatenteerde IRS EVO-structuur vermindert resonanties en staande golven, waardoor audiofiele kwaliteit wordt gegarandeerd. De luidsprekerbox is door een HPL-plaat in drie delen verdeeld om interne trillingen tegen te gaan.

Audel gebruikt hoogwaardige interne bedrading voor een helder en transparant geluidsbeeld, en de modernste cross-over technologie met condensatoren van Dueland voor verbazingwekkende geluidstransparantie, natuurlijkheid en timbre precisie.

Audel heeft passende stands gemaakt voor de Magika Plus, die optioneel verkrijgbaar zijn. De stands zijn voorzien van een compartiment dat is ontworpen om de kabels van luidsprekers te verbergen. “Magika Plus is een bewijs van ons verleden, een belofte voor onze toekomst en een product van onze passie. Volledig met zorg en liefde gemaakt in Italië,” aldus de trotse fabrikant.

Audel Magika Plus: technische specificaties 

Type: tweeweg dynamische basrflex luidspreker met baspoort aan de voorzijdeBehuizing: multipanel systeemstructuur gelamineerd berkenhout – IRS EVO patent met HPLTweeter: 29 mm zachte koepel en tweedelige aluminium zwarte frontplaat met geïntegreerde mechanische ontkoppelingWoofer: 5,5-inch radiaal versterkt rubber met laag verliesFrequentiebereik: 38 Hz tot 25 kHzCross-over: 2,4 kHzGevoeligheid: 87 dBNominale impedantie: 8 OhmAanbevolgen versterkervermogen: tussen 30 Watt tot 120 WattAfwerking: kast van berken multiplex, ebbenhouten voor- en achterkant (walnoot), oppervlakken bewerkt met bijenwasAfmetingen (H x B x D): 390 x 210 x 355 millimeterGewicht: 27 kilogram per paarAdviesprijs 7.290 euro per paarAdviesprijs passende stands: 1.590 euro per paar