Audio-Technica AT-LP70xBT: laagdrempelige platenspeler met element en stofkap


Sinan Kökbugur | 13 augustus 2024 | Fotografie Fabrikant | Audio-Technica

De Japanse audiofabrikant Audio-Technica heeft de AT-LP70xBT uitgebracht, een laagdrempelige en complete draaitafel met ingebouwde phono-versterker. De AT-LP70xBT is een volledig automatische platenspeler met riemaandrijving die net boven de AT-LP60xBT staat in de reeks gebruiksvriendelijke platenspelers van Audio-Technica. Hij belooft een gebruiksvriendelijke ervaring bij elke draaibeurt. En hij heeft Bluetooth-connectiviteit.

Audio-Technica AT-LP70xBT

De AT-LP70xBT speelt met één druk op de knop platen met 33 1/3 en 45 toeren en heeft een schakelbare phono-voorversterker. Dit betekent dat hij direct kan worden aangesloten op actieve luidsprekers of een versterker zonder phono-trap. Bovendien kan het muzieksignaal  van LP's en singles rechtstreeks naar draadloze luidsprekers worden gezonden via de Bluetooth-zender van de LP70xBT. Deze zender ondersteunt de aptX Adaptive-codec van Qualcomm voor een betere draadloze afspeelkwaliteit.

Aan het einde van de geïntegreerde J-vormige toonarm bevindt zich het meegeleverde MM-element AT-VM95C. Deze beschikt over een 0,6 mm conische stylus en belooft uitstekende kanaalscheiding en lage vervorming te leveren. De AT-LP70xBT is flexibel want de gebruiker kan eventueel een ander element plaatsen of een andere phono-versterker gebruiken.

De LP70xBT heeft een driedelig anti-resonantie chassis dat een solide basis biedt voor het draaien van platen. De draaitafel is voorzien van een anti-resonantie, gegoten aluminium draaiplateau met een viltmat.

De AT-LP70xBT is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, d.w.z. zwart zilver, wit zilver en zwart brons. De adviesprijs is 249 euro, inclusief de meegeleverde afneembare stofkap.