City Audio Trade is importeur van massief walnoothouten luidsprekers van Chario


Redactie Hifi.nl | 23 september 2024 | Fotografie Fabrikant | Chario

Per 1 september 2024 is het Nederlandse City Audio Trade de trotse importeur van de producten van de Italiaanse fabrikant Chario. Chario bouwt topklasse luidsprekers met de hand uitgevoerd in schitterend massief walnoothout. Het portfolio bestaat uit monitormodellen en vloerstaanders en Chario heeft ook een centermodel.

Chario, ambachtelijk gebouwde luidsprekers uit Italië

Het in Italië gevestigde Chario staat voor puur handgemaakte luidsprekers en dat al sinds 1975. Chario heeft één doel en dat is een geluidskwaliteit leveren die zo dicht mogelijk bij een live optreden ligt, waarbij alleen ruimte wordt gelaten voor wat telt: muziek en emoties.

Chario luidsprekers worden volledig met de hand gebouwd met aandacht voor de allerkleinste details. Elk onderdeel is door Chario ontworpen, volgens de eigen nauwgezette normen. Deskundigheid, jarenlange research en hoogwaardige materialen garanderen naast een sublieme geluidskwaliteit een lange levensduur. De bouw van een luidspreker van Chario begint net als de bouw van een hoogwaardig meubelstuk, t.w. met de keuze van het hout dat uitsluitend van Italiaanse oorsprong is en afkomstig is uit de talrijke nationale walnootplantages in het noordoosten van Italië. Zodra de partij bomen is gekozen die het meest geschikt is qua dikte en leeftijd, worden deze verwerkt tot een reeks planken. De aldus verkregen planken laat Chario vervolgens minimaal zes maanden drogen, waarvan de eerste drie maanden in de open lucht. Elke twee weken wordt de vochtigheid van het hout gemeten totdat het juiste percentage interne vochtigheid is bereikt. Hierna wordt het hout in latten gezaagd en verwerkt.

Elk driverchassis, elke flens en elk membraan is uitsluitend ontworpen en gebouwd voor gebruik in Chario luidsprekers. Enkele van de materialen die Chario gebruikt in haar drivers zijn: thermogevormde ROHACELL Full-Apex Poly-Ring NdFeB conussen, Zijden domes met een diameter van 38 millimeter met zilverpoeder t.b.v. de tweeters en uiteraard neodymiummagneten. Tevens hebben alle flenzen en chassis een gegoten aluminium constructie.

Het cross-over is het elektronische gedeelte waarmee je de drivers onderling op elkaar afstemt. De printplaten en componenten van deze cross-overs zijn van zeer hoge kwaliteit en worden met de hand geplaatst en gesoldeerd.



De luidsprekers van Chario zijn ontworpen en gebouwd door en voor muziekliefhebbers, voor wie op zoek is naar een transparante, levensechte weergave met een schitterend Italiaans ontwerp. Chario is een merk met een fantastische reputatie en zeer veel goede reviews.

Importeur City Audio Trade (CAT) streeft naar realisatie van een netwerk 12 tot 15 dealers in Nederland, 4 à 5 in België en 1 à 2 in Luxemburg. Deze dealers krijgen exclusiviteit binnen een overeengekomen regio. Uiteraard mogen de Chario dealers van City Audio Trade optimale ondersteuning verwachten zoals ze dit van CAT gewend zijn. Nieuwe dealers zijn van harte welkom.

Meer weten? Kijk dan op https://cityaudiotrade.com/chario/.