T+A lanceert digitale muziekspelers MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3


Sinan Kökbugur | 23 september 2024 | Fotografie Fabrikant | T+A

De Duitse fabrikant T+A heeft twee nieuwe digitale multi-source spelers gelanceerd die lid zijn van de R Series. De nieuwe toestellen hebben de naam MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3 gekregen en bevatten een toekomstbestendige upgrade vergeleken met de streaming clients van voorgangers MP 2000 R MK II en MP 2500 R. De nieuwe upgrade die bestaat uit de Audiophile Streaming Architecture (ASA) G3 is ook beschikbaar voor oudere modellen.

Audiophile Streaming Architecture G3: Streaming volgens T+A

Het Duitse Theorie und Anwendung (T+A) heeft een nieuwe streaming architectuur ontwikkeld genaamd Audiophile Streaming Architecture (ASA) G3 en deze combinatie van hardware en software is de kern van de nieuwe MP 2000 R G3 en MP25000 R G3. Deze upgrade maakt de R Series spelers volgens de fabrikant klaar voor de toekomst, met state-of-the-art streamingdiensten terwijl de befaamde T+A geluidskwaliteit behouden blijft.

“Wanneer het middelpunt van een product nieuw wordt ontwikkeld, is dat dan een upgrade of een nieuw product? Wij geloven dat de ASA G3 samen met de vele andere kleine verbeteringen de MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3 zoveel beter maken dat ze een nieuwe generatie van de R-serie vormen,” aldus de verklaring van T+A over de nieuwe toestellen.

De ASA G3, het hart en technische hoogtepunt van de nieuwe R Series multi-source spelers, biedt gebruikers toegang tot een breed scala aan hoogwaardige en handige Connect-services. Deze services maken directe muziekstreaming van mobiele apparaten naar de T+A spelers mogelijk via services zoals Tidal Connect, Spotify Connect of Apple AirPlay 2. De ASA G3 integreert ook veel high-resolution streamingservices en maakt native DSD-streaming rechtstreeks en zonder conversie mogelijk via de streamingclient.

Naast de geavanceerde streaming architectuur hebben de ontwikkelaars in de fabriek van T+A in Herford de signaalverwerking aanzienlijk verbeterd door een nieuw moederbord te introduceren. De signalen van de CD-drive (MP 2000 R G3) en SACD-drive (MP 2500 R G3) worden nu gebruikt om verrijkte informatie te bieden, zoals cover art in de Musicnavigator G3-app via de Gracenote-muziekservice. Deze multi-source spelers zijn uitgerust met T+A's aparte en volledig geoptimaliseerde True1-Bit DSD en Quadruple PCM DA-conversie voor een nog betere geluidservaring, naast een krachtige radiotuner die de beste FM- en DAB-ontvangst levert die ooit door een T+A-apparaat is bereikt.

Upgrade naar ASA G3 ook beschikbaar voor oudere toestellen

T+A biedt ook een upgrade-optie naar ASA G3 voor de voorgangers MP 2000 R MK II en MP 2500 R. Deze upgrade omvat niet alleen nieuwe hardwarecomponenten voor de streamingarchitectuur, maar ook apparaatspecifieke besturingssoftware die is afgestemd op elk model. Upgradeafspraken kunnen worden gemaakt via geautoriseerde dealers of rechtstreeks via lokale T+A-vertegenwoordigers. Na installatie van de upgrade heeft de eigenaar een nieuw en bijgewerkt apparaat zonder dat een volledig nieuw apparaat gekocht hoeft te worden.

De multi-source spelers van de R-serie zijn verkrijgbaar in geanodiseerd zilver en geanodiseerd zwart/  Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.