Hedd Audio Heddphone Two GT: hoofdtelefoon met AMT-drivers


Sinan Kökbugur | 28 september 2024 | Fotografie Fabrikant

Met de Heddphone TWO GT presenteert het Duitse Hedd Audio de eerste audiofiele hoofdtelefoon met een AMT-driver voor thuisgebruikers. De nieuwe hoofdtelefoon heeft zijn wortels in de studiowereld, maar is volgens de fabrikant aangepast voor thuisgebruik door de kritische muziekliefhebber.

Hedd Audio Heddphone Two GT: GT staat voor Grand Tuning

Met de Heddphone Two heeft Hedd Audio een hoofdtelefoon ontwikkeld die lijkt op een raceauto, compromisloos afgestemd op de eisen van professionele gebruikers. Maar racewagens zijn meestal niet geoptimaliseerd voor gebruik op de gewone weg door een gewone bestuurder. Dat is waar de afkorting ‘GT’ in het spel komt dat staat voor ‘Gran Turismo’ in auto’s en verwijst naar krachtige maar comfortabele voertuigen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik Hedd Audio verwijst met GT in de type aanduiding van de Heddphone Two GT naar ‘Grand Tuning’. Dit betekent dat muziekliefhebbers kunnen genieten van de voordelen van het studiomodel, maar dan geoptimaliseerd voor de speciale behoeften de kritische muziekliefbber.

Professionals vertrouwen sinds 2019 op de Heddphone, een hoofdtelefoon met de speciale AMT-drivers, die in 2023 werd opgevolgd door de Heddphone Two, een iets lichtere versie. De GT-versie behoudt volgens de fabrikant deze door professionals gewaardeerde geluidskwaliteiten. Een iets warmere afstemming en verder verhoogd draagcomfort optimaliseren de Heddphone Two GT voor muziekliefhebbers.

Het hart van de Heddphone Two GT is de speciale AMT-drivertechnologie. De Air Motion Transformer maakt gebruik van een speciaal membraan dat wordt gevouwen en in beweging wordt gebracht door middel van er doorheen lopende geleiderbanen. Lucht wordt door de plooien razendsnel naar buiten geperst en weer naar binnen gezogen. Hierdoor kan met relatief weinig membraanbeweging voldoende geluidsdruk worden gegenereerd. In de praktijk betekent dit: hogere efficiëntie, beter impulsgedrag en meer dynamiek dan bij andere drivers.

Het ultralichte meerlaagse Kapton membraan is drie keer groter dan klassieke dynamische, elektrostatische of vlakke drivers. Volgens het bedrijf maakt de gepatenteerde Variable Velocity Transform Technology (VVT) reproductie van het spectrum van 10 Hz tot 40 kHz mogelijk met minimale vervorming. Voor de stap van de professionele Heddphone Two naar de GT-variant voor particuliere gebruikers werd de afstemming op basis van uitgebreide gebruikersfeedback precies aangepast aan de eisen van het nieuwe toepassingsgebied: krachtige bassen, warme middentonen en een neutrale en transparante  hoogweergave brengen perfect over de emoties van de muziek.

Bij de Heddphone Two GT staat de kwaliteit volledig centraal en dat gaat ook over de bouwkwaliteit, d.w.z. materiaalkeuze en afwerking. De lichtgewicht magnesiumcomponenten en de koolstofvezelhoofdband garanderen langdurig draagcomfort met een veilige pasvorm. De GT is geoptimaliseerd voor lange luistersessies en kan zelfs individueel worden aangepast, de zachte vulling en het verstelbare koolstofvezel dubbele bandsysteem. maken het bijzonder comfortabel om op het hoofd te zitten. Bij de levering zijn twee paar oorkussens inbegrepen, zodat gebruikers kunnen kiezen tussen velours en echt leer.

De Heddphone Two GT wordt geleverd met hoogwaardige verbindingskabels en adapters voor aansluiting op een grote verscheidenheid aan apparaten. Wil je echt alles uit de koptelefoon halen, dan kun je de accessoires uitbreiden met de speciaal voor de GT ontwikkelde GTC Premium kabel (die net geen 600 euro kost). De zeer zuivere LC-OFC-kabel met zijn 760 strengen ontwikkelt zijn potentieel het beste op een hoogwaardige versterker. De GTC Premium-kabel is ook compatibel met de Heddphone Two.

Heddphone Two GT: prijs en leveringsinformatie

De Heddphone Two GT van Hedd Audio is vanaf naar verwachting vanaf begin november beschikbaar voor levering. De levering omvat een robuuste transporttas, een paar velours oorkussens, een paar echt leren oorkussens, een 160 centimeter lange ongebalanceerde kabel naar 6,35 millimeter jack met adapter naar 3,5 millimeter jack en een 160 centimeter lange gebalanceerde kabel naar 4,4 millimeter jack Pentaconn met adapter naar 4-pins XLR. De aadviesprijs voor al dit moois is net geen 2.200 euro.