Gold Note CD-5: CD-speler met analoge en digitale uitgangen


Sinan Kökbugur | 09 oktober 2024 | Fotografie Fabrikant | Gold Note

De Italiaanse fabrikant Gold Note heeft de CD-5 gelanceerd, een CD-speler die is voorzien van analoge en digitale uitgangen. De CD-5 heeft DAC-chips van AKM aan boord. Eventueel kunnen de prestaties nog wat worden verhoogd door gebruik van externe voeding PSU-EVO10.

Gold Note CD-5

De CD-5 is de nieuwste toevoeging aan de 5-serie van het Italiaanse Gold Note. Net als de andere leden van deze productlijn is de CD-5 relatief compact. Hij meet 20 x 8 x 26 centimeter (B x H x D) en weegt drie kilogram.

De CD-5 lijkt op de eerdere CD-10 maar in tegenstelling tot de CD-10 heeft de CD-5 geen digitale ingangen. Het loopwerk is afkomstig van fabrikant Stream Unlimited en is geschikt voor het aflezen van geperste CD’s en zelfgebrande CD’s (CD-R en CD-RW). De DA-converter is gebouwd rond de populaire AK4493 DAC chip van het Japanse AKM. De CD-5 kan eventueel gevoed worden vanuit de optionele externe voeding PSU-EVO10 voeding.

Het audiopad is naar eigen zeggen zorgvuldig vormgegeven op een meerlaagse PCB via audio-grade select-componenten en enkelvoudig afgedichte relais, waardoor de uiterste zuiverheid van het signaal tot aan de uitgang wordt gegarandeerd. Het analoge signaal verlaat de CD-5 op het achterpaneel via gebalanceerde XLR-aansluitingen of cinch-aansluitingen. Er zijn ook digitale uitgangen voor wie een externe DA-converter wil gebruiken.

Minder gebruikelijk op CD-spelers van dit type is het kleine multifunctionele aanraakscherm op het frontpaneel. Een infrarood afstandsbediening maakt de functieset compleet.

Gold Note geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,3 dB) en een S/R-verhouding van 124 dB. De maximale harmonische vervorming is 0,001 procent.

We hebben nog gen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.