Nieuwe Artephonos producten geïntroduceerd

Redactie HiFi.nl | 26 september 2012 | Artephonos

In de Artephonos serie is nu de Energa verkrijgbaar, de stereo eindversterker ‘broer’ van de Ensemble, een 2 x 45 watt full triode buizenversterker. Ook de Artephonos Control is vanaf nu beschikbaar. De producten kun je beluisteren tijdens de open dagen bij Hay-End Audio in Venlo.

Opvallend aan de Artephonos Control is de krachtige klasse A single ended eindtrap met dezelfde dubbeltriode als in de Artephonos vermogensversterkers. Deze eindtrap kan direct een hoofdtelefoon aansturen. Hij wordt geleverd inclusief afstandsbediening en ingangskeuze via relais. Door de lage feedback en long-tailed pair schakeling klinkt de Control volgens Artephonos open, dynamisch en krachtig. De Control is vanaf nu verkrijgbaar voor 1625 euro. Hij is ook leverbaar met de bekende buizen phono MM module voor 1845 euro. Een stille MC prepre, configureerbaar voor je cartridge is leverbaar voor 230 euro extra (maar alleen mogelijk in combinatie met de MM module).

De belangrijkste eigenschappen van de Artephonos Energa zijn:

  • minimaal 2 x 45 watt continue
  • twee stel inputs, via relais te kiezen op het front
  • lage of hogere feedback omschakelbaar op het front

De Artephonos Energa is verkrijgbaar voor 4495 euro. Je kunt deze nieuwigheden komen bekijken en beluisteren tijdens de open dagen van Hay-End Audio op 27 en 28 oktober. Zie de website van Hay-End Audio voor meer informatie.

MERK

EDITORS' CHOICE