05-03-2019 (artikel)

The Marcel Donk-Sound - zelfbouw anno 201...

Trouwe lezers zijn wellicht al bekend met de naam Marcel Donk, en kunnen zich nog herinneren waar deze audioliefhebber zich mee bezig houdt. Ruim acht jaar geleden is het alweer dat hij zich voor het eerst bij HiFi.nl meldde met de uitnodiging om eens bij zijn bijzondere zelfbouwspeakers te komen kijken. lees verder »
11-12-2019 (artikel)

Lezersbezoek Wilking draaitafels: massa-l...

Zelfbouw is onder audiofielen -gelukkig- nog altijd springlevend. Dat bracht ons een paar maanden geleden bij Wim de Koning, die de mailbox van onze redactie opzocht om zijn creaties met HiFi.nl te de... lees verder »
26-01-2021 (artikel)

Falcon Acoustics kondigt Q7 MiniMonitor K...

Het Britse Falcon Acoustics voegt de Q7 MiniMonitor toe aan zijn Complete @ Home-serie. De Q7 is een bouwpakket waarvan de onderdelen nog geassembleerd moeten worden tot twee tweeweg monitorluidspreke... lees verder »

Deze special is Powered by Elektor:

28-08-2012 (artikel)

5532 OpAmplifier - Deel 2: Opbouw, brugsc...

In dit tweede en laatste deel gaan we echt aan de slag met twee maal 32 NE5532-opamps parallel geschakeld voor een high-end audio-eindversterker met uitzonderlijke eigenschappen voor wat betreft vervo... lees verder »

Even kennismaken: Chi...

Cyriel Hoenen is lid van een Nederlandse audioclub, maakte een jaar of vier geleden van tweedehands jaren 70 Reference modellen van een Britse fabrikant eigenhandig een 3-wegspeaker, en sloeg daarmee een nieuwe weg in voor zijn hobby. Een weg die aardig wat lezers zullen herkennen: zelfbouw. Het mer... lees verder »

Falcon Acoustics lanc...

De Britse luidsprekerbouwer Falcon Acoustics heeft de IMF 100 gelanceerd. De IMF 100 is de eerste van zes 'Complete @ Home'-luidsprekers en is in wezen een compleet bouwpakket voor een hoge kwaliteit tweeweg luidspreker. Volgens Falcon kost het pakket minder dan de helft van een gelijkwaardige afge... lees verder »

Lezersvraag: onderste...

In onze redactiemail troffen we opnieuw een vraagstuk uit de zelfbouwhoek aan. Onlangs besteedden we aandacht aan de mooie Wilting draaitafels, vandaag wierpen we een eerste blik op het luidsprekerontwerp van Arnout Ulenberg. "Ik zou mijn speaker ontwerp graag met jou willen delen, omdat ik zoekende... lees verder »