05-03-2019 (artikel)

The Marcel Donk-Sound - zelfbouw anno 2019

Trouwe lezers zijn wellicht al bekend met de naam Marcel Donk, en kunnen zich nog herinneren waar deze audioliefhebber zich mee bezig houdt. Ruim acht jaar geleden is het alweer dat hij zich voor het eerst bij HiFi.nl meldde met de uitnodiging om eens bij zijn bijzondere zelfbouwspeakers te komen kijken. lees verder »
11-12-2019 (artikel)

Lezersbezoek Wilking draaitafels: massa-lo...

Zelfbouw is onder audiofielen -gelukkig- nog altijd springlevend. Dat bracht ons een paar maanden geleden bij Wim de Koning, die de mailbox van onze redactie opzocht om zijn creaties met HiFi.nl te dele... lees verder »
13-01-2022 (artikel)

Zelfbouw met Samsung SSD: bouw je eigen mu...

Al die prachtige reviews over mooie audioproducten zijn leuk en aardig. Je kan die fraaie producten kopen, neerzetten en er direct van genieten. Maar soms is het veel leuker om zelf de handen uit de mou... lees verder »

16-08-2012 (artikel)

5532 Opamplifier - Deel 1: ontwerp, filoso...

De populairste dual opamp in de audiowereld is de (NE)5532. Door voldoende 5532's parallel te schakelen, kan een interessante vermogensversterker gebouwd worden, laten we eens beginnen met 32 stuks. Dit... lees verder »
28-08-2012 (artikel)

5532 OpAmplifier - Deel 2: Opbouw, brugsch...

In dit tweede en laatste deel gaan we echt aan de slag met twee maal 32 NE5532-opamps parallel geschakeld voor een high-end audio-eindversterker met uitzonderlijke eigenschappen voor wat betreft vervorm... lees verder »

SOtM lanceert sMB-Q37...

Het Koreaanse SOtM heeft een moederbord voor computers gelanceerd, genaamd sMB-Q370, maar het verschil met andere moederborden is het gebruik van componenten om een optimale weergave van audio te bereiken. Het moederbord is geschikt processoren van Intel maar de sMB-Q370 doet dus meer dan alleen een h... lees verder »

Falcon Acoustics lanc...

Het Britse Falcon Acoustics heeft het vloerstaande Complete@Home IMF200 drieweg luidsprekerbouwpakket gelanceerd. Volgens de fabrikant biedt de nieuwe vloerstaander de prestaties van een driewegluidspreker voor minder dan de helft van de prijs van een vergelijkbare afgebouwde luidspreker. De koper bes... lees verder »

Falcon Acoustics kond...

Het Britse Falcon Acoustics voegt de Q7 MiniMonitor toe aan zijn Complete @ Home-serie. De Q7 is een bouwpakket waarvan de onderdelen nog geassembleerd moeten worden tot twee tweeweg monitorluidsprekers. Een soldeerbout is niet nodig en het nodige gereedschap wordt meegeleverd. De koper bespaart niet ... lees verder »