Café Engels Show 2013: Musical Reality

Deze editie van de Café Engels Show staat voor Musical Reality in het teken van ‘Virtual Reality Analog Music’: pure stereoweergave vanaf vinyl. Dit jaar deelt Musical Reality de demonstratieruimte met Sense of Music en gebruikt daarom ook componenten van deze collega.

Het eerste systeem bestaat uit Von Schweikert Audio en de VR 44 active frontspeaker. Deze wordt aangestuurd door de Kronzilla SX-ECO in combinatie met de nieuwe P130 buizen pre-amp van KR Audio Electronics. De analoge bron, een loopwerk van Verdier met een Pré van CI-Audio, wordt verzorgd door Sense of Music. Al deze componenten worden verbonden met de Photon Link kabels van Harmonic Technology. Deze set zal bovendien opgesteld staan op een Radius tafel van Solid-Tech Audio & Video Support.

De tweede set wordt gevormd rond de Unifield Two, aangestuurd door de nieuwe VA 350 van KR Audio Electronics. De Initial, de kleinste telg uit de stal van EERA, zorgt voor de muziek vanaf cd. De Prosilway III interconnect is van Harmonic Technology en het geheel staat op het Rack of Silence Formula One van Solid Tech.

Naast deze twee sets wordt er ook afwisselend live muziek gemaakt in de luisterruimte van Musical Reality en Sense of Music.

De Café Engels Show wordt gehouden op zaterdag 23 en zondag 24 maart bij Engels Grandcafé op het Stationsplein 45 in Rotterdam. Beide dagen is de show van 10 tot 17 uur toegankelijk en de toegang is, zoals gebruikelijk, gratis. 


EDITORS' CHOICE