NIEUWSMarten

Klinkt Beter show 1 en 2 juni met Marten en Vitus Audio


Redactie HiFi.nl | 31 mei 2013 | Marten

Klinkt Beter organiseert een Marten en Vitus Audio opendeurweekend met maar liefst vier Marten speakers, waaronder de nieuwste Django L luidspreker. Maar: er is meer, want we kregen van de organisatie zojuist een update voor de show.

Je kunt er op zaterdag en zondag vanaf 15u30 ook terecht voor een French winetasting met volgende wijnen:

Domaine Fillon uit de Bourgogne, met zijn Saint-Bris (sauvignon blanc), zijn Aligoté, meerdere Chablis en een Crémant blanc en Crémant rosé.

Domaine La Bouysse uit de Corbière, met zijn typische witte wijnen (grenache blanc, carigan blanc, viognier) en rode wijnen (carignan, grenache, syrah, mourvèdre).

Plus, goed nieuws voor al wie met streaming aan de slag wil: Klinkt Beter beschikt dit weekend ook over de SotM streamer (met ingebouwde rip- en serverfaciliteit) en bijhorende batterij gevoede SotM DAC.

"Uniek is bovendien dat we erin geslaagd is de kennis rond 432 Hz ook in deze commerciële streamer te implementeren, aldus Frederic Vanden Poel. "Er zal live geswitched kunnen worden tussen de Westerse 440 Hz stemming waarin bijna alle cd's en muziek geproduceerd worden, en de uit eigen onderzoek met luisterpanels, beter klinkende 432 Hz muziekstemming."

Tijdens High End München werd de nieuwe Marten Django L geïntroduceerd. Klinkt Beter was erbij, en gezien de zeer positieve indruk die deze speaker heeft nagelaten, is er tijdens het opendeurweekend ook aandacht voor deze nieuwe Marten.

De Django L is een volwaardige Marten, compacter dan de populaire Django XL, maar klankmatig zeker geen kleinere broer. Naast de nieuwe Django L, wordt ook de inmiddels wat bekendere Django XL gedemonstreerd.

Uit de Heritage-lijn wordt de Marten Duke 2 boekenplankspeaker getoond, aangevuld door Velodyne voor het laag.

Ook de fullrange versie van de Duke 2, de Marten Miles 5 is beluisterbaar.

Alle demo's worden aangestuurd door hoogwaardige Vitus Audio apparatuur, waaronder de RI-100 geïntegreerde versterker en apparatuur uit de Signature-reeks.

"Misschien wel het paradepaardje," zo meldt Frederic van Klinkt Beter, "is de eerste 432 Hz streamer - met een ongeziene geluidskwaliteit. Enerzijds door een enorm cleane USB-uitgang die bijna alle andere geteste oplossingen voorbij gaat (waaronder diverse laptops met bitperfecte afspeelsoftware), anderzijds omdat het de eerste en momenteel enige smartphone/tablet bediende streamer betreft die live alle muziek in 432 Hz kan omzetten, wat een enorme meerwaarde aan de geluidskwaliteit biedt. Het prototype van deze streamer is tijdens het opendeurweekend te bewonderen.

Praktisch:
Tijdens het opendeurweekend op zaterdag 1 en zondag 2 juni ben je welkom zonder afspraak tussen 14u en 21u. Het wordt uiteraardop prijs gesteld om Klinkt Beter vooraf een seintje te geven via info@klinktbeter.be, of via de Facebook-pagina.

Klinkt Beter
www.klinktbeter.be
info@klinktbeter.be
+32 473 79 36 91
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren - België

EDITORS' CHOICE