NIEUWS

Kensington ambassadeur vijfde Record Store Day

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2014

De Utrechtse rockband Kensington is dit jaar de ambassadeur van Record Store Day. De dag van de platenzaak ontstond zeven jaar geleden in de Verenigde Staten, viert dit jaar het eerste lustrum in Nederland en vindt plaats op zaterdag 19 april.

Kensington, met van links naar rechts drummer Niles Vandenberg, gitarist/zanger Casper Starreveld, zanger/gitarist Eloi Youssef en bassist Jan Haker.

Na eerder Moke, Tim Knol, Blaudzun en Triggerfinger is het nu de beurt aan Kensington om als uithangbord van Record Store Day te fungeren. Meer dan tachtig onafhankelijke platenzaken in Nederland hebben zich aangesloten bij deze eerste lustrumeditie. Net als collega-muzikanten zal de Utrechtse rockband - net als tijdens de voorgaande vier edities trouwens - diverse in-store optredens geven. Daarnaast is uitsluitend tijdens Record Store Day op zaterdag 19 april een speciale versie van hun hit Home Again te koop.

Zanger/gitarist Eloi Youssef van Kensington vorig jaar tijdens Pinkpop.

De leden van Kensington zijn vanzelfsprekend vereerd tot ambassadeur te zijn verkozen. "Wij halen onze inspiratie uit de platenzaak, je vindt steeds weer nieuwe en mooie muziek", zegt Eloi Youssef, zanger/gitarist van de band. "Vroeger wist ik niet wat ik moest kopen. Dan vroeg ik de platenzaakeigenaar om hulp. Kun je me alsjeblieft vertellen wat ik moet kopen, want het zijn er zoveel."

 


EDITORS' CHOICE