ARTIKELMcIntosh

McIntosh komt met hoofdtelefoonversterker en alles-in-één-versterker

Jamie Biesemans | 08 april 2014 | McIntosh

Op CES konden we al ons oog werpen op twee gloednieuwe McIntosh-toestellen, en nu bereiken ze ook de Benelux. Met de MXA70 biedt het merk met de blauwe VU-meters een mooie alles-in-één-versterker, terwijl de MHA100 de perfecte aanvulling is voor een veeleisende hifi-hoofdtelefoon.

De MHA100 richt zich evenwel niet enkel op high-endhoofdtelefoons. De luisteraar kan de uitgangsimpedantie aanpassen tussen drie standen: 8-40 , 40-150 en 150-600 ohm. Hierdoor is de nieuwe hoofdtelefoonversterker geschikt over alle soorten hoofdtelefoons, incluis modellen voor mobiel gebruik.

De MXA70 kreeg op CES nog een eervolle vermelding van onze collega's bij WhatHiFi. De MXA70 is een compacte en volledig functionele 50-watt stereoversterker, inclusief speciaal ontworpen 2-weg desktopluidsprekers. De luidsprekers zijn ontworpen om perfect bij de versterker te passen. Bijzonder zijn ze wel, met een aluminium behuizing en afwerking in glazend pianolak.

Met zijn 6 ingangen (4 digitale ingangen die tot 32-bit/192kHz ondersteunen en 2 analoge ingangen) kan de versterker heel wat aan. Overigens bevat de MXA70 dezelfde hoofdtelefoonversterker als de MHA100, dus het is ook geschikt voor kwalitatief luisterplezier via ee set cans.

MERK

EDITORS' CHOICE