NIEUWSiFi

iFi Audio presenteert iPower

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2015 | iFi

iFi Audio brengt een nieuwe voedingsadapter op de markt in de vorm van de iPower. Bij de wat kleinere (PRO)audio/visuele (rand)apparatuur is schone stroom natuurlijk ook welkom en met een noise-niveau van 1uV maakt iFi daar volgens importeur Daluso goed werk van.

De aanhoudende dollar-koers was onlangs de aanleiding om de prijzen van alle iFi- producten voor heel Europa te verhogen en de prijzen van de iFi-apparaten met een losse 9V-adapter gingen daarbij extra omhoog. Maar volgens de importeur niet zonder reden: de apparaten hadden al een goede ‘extreme low noise’ voeding, maar met de hantering van de nieuwe prijzen worden tegelijk deze iFi-apparaten geleverd met een nog betere ‘extreme low noise’ voeding; de iPower. Qua afmetingen is de iPower bijna anderhalf keer zo groot als de eerste. Klankmatig moeten de verbeteringen goed hoorbaar zijn door onder meer een lagere ruisvloer, meer dynamiek en meer ruimtelijkheid.

iFi iPower

iFi heeft in het verlengde van deze vernieuwde iPower een reeks nieuwe accessoires bedacht, de iPower met 5V, 9V en 12V voedingsspanning. Met een reeks verloopstekkers zijn er verschillende aansluitmogelijkheden voor veel (draagbare) audio- apparaten die baat hebben bij een betere stroomadapter. De prijs bedraagt 49 euro. De iPower is ook te gebruiken voor PROaudio-apparatuur met een losse 9V-adapter. De iPower 9V is nu verkrijgbaar. De iPower 5V en 12V komen in september beschikbaar. Hieronder staan de specificaties van de iPower op een rijtje.

  • Output: 5V/2.1A; 9V/1.5A; 12V/1.1A
  • Output plug: 3.5×1.35mm; 4.0×1.7mm; 5.5×2.1mm; 5.5×2.5mm
  • Noise: ~1uV
  • Afmetingen: 82x43x40 mm
  • Gewicht: 155g (met kabel)
MERK

EDITORS' CHOICE