NIEUWSRevel

Nieuw van Revel: de Concerta 2 serie

Jasper Mijwaard | 11 maart 2016 | Revel

Het Amerikaanse merk Revel is weer een stap dichter bij hun ultieme doel: het maken van ’s werelds beste luidspreker. Een doel dat niet makkelijk te realiseren is, zeker omdat het altijd een kwestie blijft van smaak, maar het garandeert wel kwaliteit. Zo ook bij de Concerta 2-serie.

Oke, de Concerta 2 reeks zal waarschijnlijk niet bestempeld worden als ‘beste luidspreker ooit gemaakt’, maar daar is de prijs dan ook niet naar. Wat Revel wél wil met deze serie, is de beste luidspreker leveren in deze prijsklasse. En als je hoort dat het duurste product uit deze lijn, de B10 subwoofer, slechts €1.599 kost is dat misschien niet eens een heel onrealistisch doel.

Revel is tenslotte onderdeel van het welbekende Harman International en heeft daardoor toegang tot een groot aantal bronnen en middelen van de Research and Development-afdeling. Alle luidsprekers worden dus ontworpen aan de hand van een wetenschappelijke benadering en objectieve metingen. Dit zorgt ervoor dat de Concerta 2-serie een aantal eigenschappen heeft die de luidsprekers moeten onderscheiden van andere producten in deze prijsklassen. Denk bijvoorbeeld aan minimale vervorming en compressie, brede afstraling en eenvoudige aansturing.

Naast de eerdergenoemde B10 subwoofer worden er in april vijf andere modellen op de markt gebracht. Alle modellen zullen te krijgen zijn met een hoogglans zwarte of witte afwerking.

Alle modellen op een rij
F36 – €1.199
Vloerstaande luidspreker met drie 6” bas/mid drivers 

F35 – €949
Vloerstaande luidspreker met drie 5” bas/mid drivers

M16 – €529
Boekenplank luidspreker, met stand (+ €319) verkrijgbaar

S16 – €529
On-wall/surround luidspreker

C25 – €749
Center luidspreker, met stand (+ €219) verkrijgbaar

B10 – €1.599
Actieve subwoofer

MERK

EDITORS' CHOICE