ARTIKELDenon

Video: Baanbrekend nieuws bij HEOS

Op de recente European Dealer Conference was een grote ruimte gewijd aan de drie nieuwe HEOS-producten die recent de winkels in België en Nederland bereikten. We hebben het natuurlijk over de HEOS Bar, HEOS Subwoofer en de HEOS AVR. Alle drie werden door ons getest, dus pik die recensies zeker mee.

Voor wie het HEOS-nieuws tot nu gemist heeft: met de drie nieuwe producten heeft HEOS een belangrijke stap gezet om zich te onderscheiden van marktleider Sonos. Waar het assortiment aanvankelijk uit draadloze speakers bestond, heeft HEOS de afgelopen jaren intensief gewerkt aan nieuwe producten die andere noden vervullen. Zo is er de HEOS Drive, een krachtige HEOS-versterker met 4 zones bestemd voor custom install en inbouw. HEOS maakte vorig jaar ook de overstap naar bepaalde, hogere Denon AVR-receivers, zoals de Denon AVR-X6300H.

De HEOS Bar is al dan niet te gebruiken in combinatie met de HEOS Subwoofer. Die Subwoofer is een vrij universeel product. Je kunt het ook samen gebruiken met een stel HEOS-speakers bijvoorbeeld, voor een 2.1-ervaring. De HEOS Soundbar zelf komt boven de bestaande HEOS Home Cinema te staan, de eerste soundbar van het multiroom-merk. Waar die eerste soundbar (geleverd met een draadloze sub die enkel met de Home Cinema werkt) een 2.1 en virtueel surround levert, heeft de HEOS Bar de capaciteit om echt 5.1 op te dienen. Je combineert het dan wel met de HEOS Subwoofer en twee extra draadloze HEOS-speakers.

De HEOS AVR is aanvankelijk wat moeilijker te plaatsen. Ja, het is een AV-receiver, maar niet zoals de andere receivers van Denon. Het is een 5.1-receiver met een heel apart designuiterlijk dat de gewone consument moet aanspreken – niet de surroundliefhebber die net kickt op de vele opties van een doorsnee AV-receiver. De HEOS AVR heeft als bijzondere troef dat de rol van de achterste kanalen kan ingevuld worden door twee draadloze HEOS-speaker. Hierdoor valt het probleem van ‘hoe leg ik die twee luidsprekerkabels dwars door mijn kamer’ volledig weg.

In onderstaande video bekijken we de pluspunten van de nieuwe HEOS-producten in de diepte én kun je zelf goed een blik werken op deze baanbrekende HEOS-toestellen.

MERK

EDITORS' CHOICE