ARTIKELApple

Alles wat je moet weten over refurbished iPhones

Gastauteur | 28 oktober 2020 | Fotografie Gastauteur | Apple

Onlangs is de nieuwste iPhone uitgebracht, de iPhone 12. Het is de kleinste, dunste en lichtste 5G telefoon ter wereld, verkrijgbaar in twee maten. Apple heeft er dan ook weer alles aan gedaan om ons te verrassen met een strak design, opvallende features en een zeer krachtig toestel. Aan een spiksplinternieuw toestel hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Doordat de prijzen voor sommige mensen vaak de spuigaten uitlopen, wordt er steeds vaker gekozen voor refurbished iPhones. Maar wat maakt refurbished iPhones verder nou zo populair? We merken dat veel mensen nog vragen hebben over refurbished iPhones. Daarom vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten over refurbished iPhones.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Bespaar op aanschafkosten

De grootste reden waarom mensen voor een refurbished iPhone kiezen, is omdat een refurbished toestel een stuk goedkoper is dan een nieuwe iPhone. Het voordeel kan vaak wel oplopen tot honderden euro’s en dat terwijl een refurbished smartphone wel 100% technisch in orde is. In sommige gevallen zijn refurbished smartphones niet eens van nieuw te onderscheiden.

Steeds meer vraag en aanbod

Zeg je refurbished? Dan zeg je Apple. De term ‘refurbished’ is onlosmakelijk verbonden met Apple. Steeds meer mensen ontdekken dan ook dat het een vrij makkelijke manier is om een goedkope iPhone in huis te halen. Door de toenemende vraag naar refurbished iPhones zien we het aantal refurbished aanbieders groeien. Dat is voor de consument goed nieuws. Waarom? Al deze aanbieders gaan met elkaar concurreren, waardoor de prijzen steeds gunstiger worden. Natuurlijk is er een grens tot hoever de prijzen kunnen zakken, maar dan zijn er natuurlijk altijd nog andere acties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gratis accessoireset die je cadeau krijgt bij de ene aanbieder, die je bij een andere aanbieder niet krijgt. 

De iPhones worden volledig gecontroleerd

Voordat een iPhone als refurbished iPhone wordt aangeboden ondergaat het toestel eerst een grondige controle. Het toestel wordt gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Door deze inspectie is bijvoorbeeld een refurbished iPhone X zeer betrouwbaar en bijna niet van een nieuwe iPhone X te onderscheiden. Op basis van uiterlijke kwaliteit kun je over het algemeen kiezen uit toestellen met de kwaliteit: goed, zeer goed en als nieuw. Een ‘als nieuw’ doet dus niet onder aan een nieuwe iPhone, behalve dat de refurbished variant een stuk goedkoper is.

Toestellen met 24 maanden garantie

Vaak denkt men dat je net zo goed voor een tweedehands iPhone kunt kiezen. Echter zit er een groot verschil tussen tweedehands en refurbished iPhones. Zo krijgen refurbished smartphones over het algemeen 24 maanden garantie. Als er na verloop van tijd toch iets aan de hand blijkt te zijn met het toestel dan kun je gebruik maken van het garantietermijn. Die garantie krijg je bij aankoop van een tweedehands telefoon niet. Ook worden tweedehands iPhones niet gecontroleerd. Je weet dus niet in welke staat het toestel zich bevindt. Refurbished toestellen worden gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig voordat deze opnieuw op de markt worden aangeboden. Refurbished iPhones geven daarom een stuk meer zekerheid dan tweedehands toestellen.


EDITORS' CHOICE