NIEUWS

Marktnieuws: de merken van Audio Ingang zijn overgenomen door Mafico

Redactie Hifi.nl | 19 oktober 2021

Mafico zal vanaf 19 oktober alle merken van Audio Ingang overnemen voor distributie. Dat zijn onder meer Bergmann Audio, Harbeth, Lindemann, M&K Sound, Charisma Audio en DS Audio.

Mafico is geen onbekende naam in de hifi- en pro-audio wereld. Met merken als Bryston, Ayon Audio, ViCoustic etc, hebben ze een prominente plek ingenomen in de BeNeLux, waar ze inmiddels al meer dan 25 jaar ervaring hebben opgebouwd. De activiteiten van Audio Ingang zullen gestaakt worden. Voor vragen over de merken die voorheen door Audio Ingang vertegenwoordigd werden, kunt u vanaf nu terecht bij Mafico

Olaf Oosterlee blijft werkzaam als vertegenwoordiger bij Mafico en neemt, samen met Hein van der Klaauw, naast de merken van Audio Ingang ook de vertegenwoordiging waar van de merken die Mafico reeds distribueert, waaronder Bryston en Ayon Audio. Olaf zelf is enorm verheugd met de overname door Mafico: 

“De kwaliteitsmerken en dealers zijn door de overname gewaarborgd voor een mooie, nieuwe toekomst waarin nog veel staat te gebeuren; Mafico staat immers al jaar en dag garant voor de zakelijke markt en zo nu ook voor de consumentenelektronica-markt. Het is dus niet een alleen een mooie sprong voorwaarts voor mijzelf als persoon, maar ook voor Audio Ingang.”

Naast Olaf Oosterlee blijft Jan Verlegh aan boord als consultant van het high-end speakermerk Harbeth vanwege zijn jarenlange ervaring met en expertise van Harbeth.

V.l.n.r. David van Duijn, Olaf Oosterlee, Jan Verlegh

David van Duijn (CEO Mafico) zelf is ook verheugd met de overname: “De overname van Audio Ingang markeert een hernieuwde focus voor ons als importeur en distributeur. We zijn natuurlijk al actief op de HiFi-markt, maar met deze overname en toevoeging van het merkenpakket van Audio Ingang voorzien we nog meer in de behoefte van de consument. Dit sluit uitstekend aan bij onze missie om ons aandeel te vergroten in de HiFi-markt.”

Jan Verlegh en Olaf Oosterlee van Audio Ingang willen alle dealers waarmee ze hebben samengewerkt via deze weg nogmaals bedanken. 


EDITORS' CHOICE