NIEUWSiEar Tilburg

Focal Grande Utopia op Naim Statement & Solstice bij iEar'

Wie in de aanloop naar de Audio Show iEar' het programmaboekje (of de online aankondigingen) goed bestudeerd heeft, had het al kunnen weten: bij Focal & Naim staat een bijzondere set. 'Een droomopstelling die menigeen zal beroeren'. Er werd namelijk bij deze Frans/Engelse samenwerking, in de Benelux deels verzorgd door Smart Audio en deels door Latham Audio, een serieus statement gemaakt, waarbij een deel van het systeem zelfs de naam Statement draagt.

Om u alvast mee te kunnen nemen in deze opstelling hebben we voor nu slechts één overzichtsfoto, maar in het overkoepelende verslag dat in de loop van komende week verschijnt hebben we ongetwijfeld meer te delen.

Grande Statement

Voor deze kennismaking met enkele pronkstukken van zowel Focal als Naim werd het publiek vandaag meegenomen door Focal's Nicolas Débard. Laten we beginnen met die opmerkelijke 'uiteinden' van deze foto: de Focal Grande Utopia van 100.000 euro per stuk die hij graag aan de Tilburgse toehoorders voorstelt. 

Tussen de speakers in vinden we de kroonjuwelen van Naim Audio: de Naim Statement NAC S1 voorsterker en NAP S1 mono eindversterkers. De daadwerkelijke muziek werd verzorgd door de Solstice. Solstice betekent zonnewende, Naim's viering van de langste dag, maar ook een viering van vinyl. Het is namelijk de eerste draaitafel van de Britten. Ontworpen en getuned door Naim, wordt de Solstice Special Edition exclusief verpakt als een luxe collectie, gelimiteerd tot 500 sets. Daarvan zijn slechts twintig stuks bestemd voor de Benelux. In ieder geval eén ervan vind je vandaag in Tilburg. In ruimte N1 van het Willem II Stadion, om precies te zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE