NIEUWSApple

'Camera bump' op iPhone 14: wordt waarschijnlijk groter, maar niet zonder reden

Gastauteur | 31 augustus 2022 | Fotografie Gastauteur | Apple

Maak jij graag de mooiste foto’s met jouw iPhone? Dan hebben we (waarschijnlijk) goed nieuws: volgens de rumours wordt de camera op de iPhone 14 flink verbeterd. Naast dat het aantal megapixels fors stijgt, wordt ook de kwaliteit van video’s mogelijk verbeterd en schiet je nóg scherpere foto’s in het donker. Hier kleeft wel één nadeel aan: de zogenoemde 'camera bump' wordt waarschijnlijk groter. Lees verder voor alle geruchten over de camera van het nieuwste vlaggenschip model!

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Verdwijnt de lightning poort?

Al meerdere jaren wordt er gespeculeerd over het verdwijnen van de zogenoemde lightning poort, waar je de oplader van je telefoon in doet. De poort zou dan vervangen worden door usb-c of helemaal worden verwijderd. In het laatste geval kan je jouw iPhone dus alleen draadloos opladen. Maar, het lijkt erop dat deze techniek nog niet wordt toegepast op de iPhone 14 en het dus voorlopig toekomstmuziek lijkt. 

Nieuwe camera specs op iPhone 14-serie

Al langere tijd gaan er veel geruchten rond over de iPhone 14-serie, zo ook over de camera hierop. Mogelijk vinden we straks op de nieuwste Pro en Pro Max een 48-megapixelsensor. Een flinke verbetering dus ten opzichte van de huidige 12-megapixel camera. En dat is niet het enige: in plaats van 4K, neem je straks misschien wel video’s op in 8K. 

Verder lanceert Apple waarschijnlijk ‘pixel binning’ op de pro-modellen. Hierbij wordt data van vier kleinere pixels gecombineerd tot een ‘super pixel. Zo worden jouw foto’s nóg scherper, zelfs in het donker.

Zorgt dit alles voor een groter camera-eiland?

Een betere cameralens komt (helaas) ook met een nadeel. Volgens de huidige rumours wordt het camera-eiland op de Pro-modellen hierdoor namelijk groter en dikker. Hierdoor steekt hij dus meer verder uit en neemt hij meer ruimte in op de achterkant van je iPhone. Maar de camera zelf maakt hopelijk een hoop goed. Na het zien van de (hopelijk) haarscherpe foto’s willen we waarschijnlijk niet meer anders!

Lanceerdatum mogelijk eerder dan verwacht…

Waar de voorgaande modellen allemaal halverwege september werden gelanceerd, komt Apple dit jaar waarschijnlijk al iets eerder in de maand met de iPhone 14. De verwachte lanceerdatum is momenteel namelijk 7 september. Misschien is dit al sneller dan je had verwacht! Als het goed is ligt de smartphone zo’n negen dagen later in de winkel. Heb jij hem al gepre-ordered? Zo zorg jij dat je hem als eerste in huis hebt!


EDITORS' CHOICE