NIEUWSOctavio

Audioproducten van het Franse Octavio via Mika ook verkrijgbaar in de Benelux

Redactie Hifi.nl | 01 september 2022 | Octavio

Het team van Mika heeft ons vandaag laten weten dat ze de nieuwe partner zijn van Octavio, het jonge Franse audiobedrijf dat onder meer bekend is van de Octavio Stream en AMP. MIKA verzorgt per direct de vertegenwoordiging van het merk in de Benelux, waardoor het audiomerk nu ook in ons taalgebied verkrijgbaar is.

Octavio

Octavio is ontstaan in twee studentenflats in Lille. Het jonge team van muziekliefhebbers speelde er met vintage kwaliteit audiosystemen, die tot hun spijt niet compatibel waren met de moderne manier waarop ze naar hun muziek wilden luisteren via streamingdiensten. Aangezien afscheid nemen van hun geliefde apparatuur geen optie was, besloten ze om een oplossing te zoeken om hun apparatuur te moderniseren in plaats van te vervangen. Maanden van prototyping en vele slapeloze nachten later, verscheen de oplossing.

Octavio was geboren.

Achter het Franse merk zit een team met één gemeenschappelijke wens: het verbeteren en vergemakkelijken van muziekbeleving thuis voor zoveel mogelijk mensen, op basis van de best mogelijke technologieën. De ambitie achter de creatie van hun producten is eenvoudig: de wereld van high fidelity democratiseren vanuit de beste weergavemogelijkheden. Hoe ze dat doen? Door een superieure, precieze en getrouwe luisterkwaliteit te bieden. Door een bedieningstoepassing aan te bieden die zowel ergonomisch als compleet is voor het hele gezin. En door prijzen te hanteren die voor iedereen toegankelijk zijn, zodat het luisteren naar muziek in hoge kwaliteit niet is voorbehouden aan een klein deel van de bevolking.

De waarden van Octavio

Los van de praktische zaken en de productambities van het team, heeft Octavio ook een duidelijke visie op ontwerp en productie met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Daarom is een aantal kernwaarden vastgelegd bij de opstart van het merk.

1. Productie

Assemblé en France”: 
Acties voor een lokale economie
Omringen door betekenisvolle bedrijven
Lokale ondersteuning voor alle behoeften

Centralisatie en levering van grondstoffen in het assemblagecentrum zonder tussenpersonen om koolstofvoetafdruk zo veel mogelijk te beperken. Voorkeur om met lokale Franse bedrijven en organisaties te werken voor grondstoffen en de verwerking van de producten.

Assemblage gebeurt intern of met plaatselijke werkgevers. De best mogelijke ondersteuning te bieden, van de aankoopbeslissing tot vragen over het dagelijks gebruik. Direct contact met de klant.

2. Ecologie & duurzaamheid

Enkele indrukwekkende statistieken die Octavio aan het denken heeft gezet:

90% van de defecte toestellen wordt niet hersteld
79% van de defecte toestellen is herstelbaar
60% van weggegooide toestellen werkt nog perfect
45% van weggegooide toestellen werd vervangen voor nieuwe functionaliteiten

Vanuit deze uitgangspositie hanteert Octavio een sterk gecontroleerde productie. Zo worden vervuilende onderdelen vermeden of vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven, terwijl garantie en herstelbaarheid een belangrijk onderdeel van de belofte zijn.

Ook profiteren alle Octavio modellen van regelmatige updates, automatisch of handmatig, waardoor de gebruiker verzekerd is van diensten die altijd actief zijn. Een eco slaapstand schakelt de Octavio automatisch over naar de standby-modus in geval van inactiviteit om zoveel mogelijk energie te besparen. Ook is het energieverbruik van de apparaten van Octavio volgens de fabrikant erg laag.

3. Een eigen hart: de Octavio Virtuose app

De Octavio ervaring begint met de Octavio Virtuose app. 'Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel doorgewinterde audiofielen als een meer algemeen publiek, is de interface gebaseerd op de ergonomie van de grootste streamingdiensten. In enkele klikken verbind je je streaming service en geniet je van muziek in optimale kwaliteit.'

De Virtuose app uiteraard in eigen huis ontworpen maakt rechtstreeks verbinding met de servers van Qobuz, Deezer, Apple Music, Spotify, Tidal en andere, om je geliefde audiotracks op te halen via Wi-Fi, zonder compressie. De app integreert tevens de grootste radiostations en podcastcontent en laat je bovendien lokale files op het netwerk afspelen. Visite? Het installeren van de app geeft iedereen controle over de geluidsomgeving, om zo samen van muziek te kunnen genieten.

Octavio productaanbod

Het Franse Octavio is opgericht in 2019 en heeft nog maar enkele producten in zijn portfolio. Twee om precies te zijn, de compacte versterker met streaming-functies genaamd AMP heeft recent gezelschap gekregen van de Octavio Stream, een streamer zonder versterker die dus bij uitstek geschikt is als aanvulling op een analoge versterker of in elk geval een versterker zonder streaming-functies. Volgens de fabrikant zijn de producten ontworpen voor audiofielen en muziekliefhebbers, maar ook voor bars, hotels en restaurants.

MERK

EDITORS' CHOICE