NIEUWSiEar Tilburg

Audio Show iEar' 2022 op 26 en 27 november: alles nog eens op een rijtje

Het is bijna zover, want komend weekend staat het Willem II stadion in Tilburg twee dagen volledig in het teken van de Audio Show iEar’ 2022. Bij dezen daarom alle informatie over de plannen op zaterdag 26 en zondag 27 november nog eens op een rij, inclusief de highlights, de praktische informatie en de bereikbaarheid.

Audio Show iEar' 2022 is de 7e editie van de populaire audioshow en biedt veel van het beste wat er op de audiomarkt verkrijgbaar is. Een prachtige gevarieerde mix van toegankelijke en betaalbare audioapparatuur tot en met exclusieve topproducten. Plaats van handeling is het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Een fantastische locatie met genoeg parkeergelegenheid welke eenvoudig te bereiken is via de naastgelegen A58 of via dem gratis pendeldienst vanaf Tilburg CS.

Natuurlijk zorgt iEar’ ook deze editie weer voor de nodige primeurs en speciale gasten. De importeurs en fabrikanten verzorgen prachtige demonstraties, workshops en laten je kennis maken met al het moois wat er op audiogebied verkrijgbaar is. Ze verwelkomen je graag op 26 & 27 november!

Deelnemende fabrikanten en importeurs:

AQIPA
Merken: Esoteric, Teac

Aqipa is het bedrijf achter de topmerken Esoteric en Teac. Teac heeft een lange traditie van compacte zeer betaalbare hifi apparatuur, vaak in een stijlvolle en compacte behuizing. Esoteric is de grotere broer en biedt een ultiem assortiment aan absolute high-end topapparatuur. Esoteric introduceert een nieuwe stereo eindversterker. Een bijzonder model, namelijk met klasse A versterking. Deze nieuwe Esoteric S-05 zal samen met de inmiddels immens populaire Esoteric N-05XD voorversterker / DAC / audiostreamer het middelpunt worden van een high-end top installatie die in de ruimte van Aqipa gedemonstreerd zal gaan worden.

Ruimte(s): B9 (begane grond)

CD VINYL 4U

CDVinyl4U biedt hoogwaardige CD en LP’s aan van verschillende labels, die bekend zijn om hun kwaliteitsniveau en verschillende formaten. CD Vinyl 4U levert o.a. de volgende formaten: SACD, SHM-SACD, XRCD en K2HD CD’s. De LP labels die CD Vinyl 4U aanbiedt, zijn ook van vooraanstaande namen, zoals Stockfisch Recordings, Original Master recordings van Mobile Fidelity en Speakerscorner. Tevens zullen op de stand van CD Vinyl 4U de nodige hi-fidelity audio accessoires te vinden zijn en wanneer er iets voor je tussen zit, dan kan het meteen mee naar huis!

Ruimte(s): N5 (1e verdieping)

CRESTRON
Merk(en): Crestron Home

Crestron is niet nieuw bij iEar, want al vele jaren werken wij met dit deze vooraanstaande fabrikant op het gebied van Smart Home / Domotica. Wel nieuw is de deelname van Crestron aan de show. Hieraan ten grondslag ligt het Crestron Home systeem wat nu enkele jaren op de markt is en steeds gewilder wordt. Niet alleen omdat het het beste domotica systeem is voor residentiele toepassingen, maar ook omdat een domotica systeem al lang niet alleen meer bedoelt is voor de happy few die hun leven zo comfortabel en luxe mogelijk willen maken. Een huisautomatiseringssysteem speelt tegenwoordig ook een steeds grotere rol in het terugdringen van onnodig energieverbruik en het verduurzamen van de leefomgeving en dat is een must in de huidige tijd waarin we leven.

Ruimte(s): A2 (2e verdieping)

CITY AUDIO TRADE
Merk(en): ThivanLabs, Skyanalog, Audes, Circle Labs, Pre-Audio, Lyric

City Audio Trade heeft een assortiment met hele bijzondere en erg audiofiele merken. Neem bijvoorbeeld de platenspeler elementen van Skyanalog. Wil je jezelf verwennen met een goede upgrade van je draaitafel, probeer dan eens Skyanalog en er gebeurt echt iets bijzonders! Of het pure analoge buizengeluid van de ThivanLabs versterkers, ook e?e?n van de smaakmakers uit het City Audio Trade programma. En voor diegenen die al een hele mooie installatie hebben en denken dat ze klaar zijn, sluit daar eens een powergenerator van Audes op aan en je zult ervaren dat er nog meer uit je installatie te halen valt!

Ruimte(s): B10 (begane grond)

DALI BENELUX
Merk(en): NAD, Dali, Bluesound, Mofi

Dali Benelux is zoals de naam al aangeeft de importeur van Dali luidsprekers. Maar ook van de merken NAD, het streaming audio merk Bluesound en het draaitafelmerk Mofi worden door Dali Benelux gedistribueerd. Allemaal prachtige producten die hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Het pakket van Dali luidsprekers biedt voor iedereen iets moois, van passief tot actief, van instap tot high-end, van bedraad tot draadloos. Rode draad door de meeste producten van deze merken is het BluOS streaming audio platform. Dit high- end streaming audio platform, gemaakt voor muziekliefhebbers, zal op deze show ruimschoots in de aandacht staan.

Ruimte(s): S7/8 (2e verdieping)

DIMEX REFERENCE EQUIPMENT
Merk(en): oa. Cambridge Audio, Melco, Nuprime, Spendor en Silent Angel

Dimex staat bekend als importeur van Cambridge Audio. En bij deze Britse fabrikant zijn er altijd prachtige hifi systemen te zien en te horen, zoals de recent geintroduceerde EVO modellen die op dit moment de harten van vele muziekliefhebbers aan het veroveren zijn. Maar natuurlijk heeft Dimex nog veel meer in haar portfolio. Op streaming audio gebied bijvoorbeeld de oplossingen van Melco en Silent Angel en op luidsprekergebied biedt Dimex een grote schare aan mogelijkheden met oa. Spendor. Een bezoekje aan de ruimte van Dimex zal dan ook meer dan de moeite waard zijn, want net als in voorgaande jaren zullen er weer prachtige demonstraties worden verzorgd.

Ruimte(s): Z4 (1e verdieping)

DS AUTOMOBILES / FOCAL ELECTRA
Merk(en): DS Automobile, Focal Electra Automotive

Luidsprekerfabrikant Focal is naast home audio ook al decennia lang actief in de automotive. Voorgeen alleen met after-market inbouw producten, tegenwoordig kun je het vermaarde Focal Electra car audio geluidssysteem bestellen in e?e?n van die mooie DS Automobile auto’s. En deze fraaie combinatie zal gepresenteerd worden op de show in het voetgangersgebied links van de hoofdingang, waar ook de entrees van de luisterruimtes B1, B2 en B3. En het wordt nog mooier, wanneer je ervoor kiest om met het openbaar vervoer te komen en reist op Tilburg CS, dan kun je daar vandaag gebruik maken van de speciale Audio Show iEar’ shuttle service, waar je in een DS Automobile kunt stappen en wij je naar de show brengen.

Ruimte(s): B4 (begane grond)

DUNE BLUE
Merk(en): Hifiman, Meze, Burson, Final, Violectric

Importeur Dune Blue heeft haar focus de afgelopen jaren verlegd van de traditionele hifi naar personal audio. De enorme groei, innovatie en diversiteit aan producten in dit segment van de consumenten elektronica heeft Dune Blue geïnspireerd er hard aan te werken de meest gespecialiseerde distributeur van personal audio in de Benelux te worden. Ben je klaar voor een melodieuze en persoonlijke muziekervaring? Kom dan naar de nieuwe ruimte S0 van Dune Blue, omdat ze nog meer ruimte nodig hebben om al die geweldige hoofdtelefoons en aanverwante producten te tonen. En natuurlijk kun je ze allemaal beluisteren. Je vindt hier merken als Hifiman, Meze, Final, Violectric en Burson.

Ruimte(s): S0 (2e verdieping)

DYNAUDIO BENELUX
Merk(en): Dynaudio, Auralic

Het Deense Dynaudio bracht dit jaar de nieuwe Focus actieve speaker serie op de markt. Een nieuwe generatie actieve en draadloze speakerlijn, die nu volledig aansluit op de wensen van luisteraars in dit segment. Deze speakers klinken waanzinnig goed en zijn derhalve opgebouwd met de beste componenten. De mogelijkheden zijn ongekend. Van het afspelen van Spotify Connect, internetradio en High-res audio t/m draadloos televisie geluid. En hiervoor hoef je alleen maar twee stekkers in het stopcontact te steken. Het andere merk van deze importeur, Auralic, bracht dit jaar ook diverse nieuwe modellen op de markt. Auralic is inmiddels uitgegroeid tot één van de allerbeste streaming audio fabrikanten en dat kan op deze show beluisterd worden in combinatie met de Special Forty van Dynaudio.

Ruimte(s): Z3 (1e verdieping)

FINE SOUNDS BENELUX
Merk(en): McIntosh, Sonus faber, Sumiko

Bij Fine Sounds vinden we de ultieme hifi producten van McIntosh en Sonus faber. McIntosh is een van de meest begerenswaardige high-end audio merken en maakte naam en faam in haar nu al weer ruim 70-jarige bestaan. De speakerfabrikant in pakket Sonus faber timmert ook alweer 40 jaar aan de weg en daardoor kunnen op de show weer de nodige noviteiten getoond worden, die uiteraard ook te beluisteren zijn. Als vertrouwd zal Fine Sound zorgen voor te gekke demonstraties van haar prachtige producten. Hierbij zullen onder andere in het oog springen de nieuwe 12000 serie modellen en de mkII versie van de 3500 eindversterker van McIntosh en van Sonus faber de nieuwe modellen in de Heritage en Olympica serie.

Ruimte(s): N2 (1e verdieping)

GP ACOUSTICS
Merk(en): KEF, Hegel

GP Acoustics staat bekend als distributeur van KEF luidsprekers en voert daarnaast ook het Noorse elektronica merk Hegel. Veelal een zeer prettige combinatie. KEF heeft dit jaar tal van nieuwe luidsprekers geïntroduceerd en die worden allen getoond en kunnen natuurlijk worden beluisterd. In de KEF Blade serie werden dit jaar twee nieuwe modellen geïntroduceerd en in de nieuwe Reference serie zagen vijf nieuwe modellen het levenslicht.

Veel verbeteringen aan de modellen en de toevoeging van de nieuwe Meta technologie, maakt dat de speakers in de Blade en Reference serie op een nog hoger niveau zijn gaan presteren. Daarnaast is de wireless serie van KEF zowel uitgebreid als voorzien van verbeterde modellen. Ter ere van het 60-jarige bestaan van KEF kwam de LS60 op de markt, een actief draadloos vloerstaand systeem, ook met Meta technologie. Kortom voldoende om te komen beluisteren bij KEF en dan is er ook nog Hegel met nieuwe componenten in de toplijn, de P30A en H30A. En om de demonstraties in goede banen te leiden zal net als in voorgaande jaren brand ambassador Johan Coorg weer zijn opwachting maken voor KEF, terzijde gestaan door Anders Ertzeid van Hegel en met als kers op de taart Jan Douwe Kroeske, bekend van zijn vele radio- en TV programma’s.

Ruimte(s): B1 (begane grond), M1 & M2 (1e verdieping)

HNNY BENELUX
Merk(en): REL, Ortofon, Van den Hul, PlenQ, Heed, ETI, Fyne Audio, New Horizon

De hifi en muziekliefhebber kan zijn hart altijd ophalen in de ruimte van HNNY Benelux, want daar zijn prachtige, met name analoge producten te vinden. Schitterende luidsprekers van Fyne Audio, bekabeling van Van den Hul, elementen en draaitafel accessoires van Ortofon, platenspelers van New Horizon, apparatuur van Heed, subwoofers van REL en pluggen van ETI Research. Daarnaast is HNNY dit jaar gestart met een nieuw audio meubel merk: PlenQ. Niet alleen qua distributie, de ontwikkeling en productie is volledig in eigen hand en heeft geresulteerd in een kwalitatief zeer hoogstaand audio rack voor bijna een Ikea prijs. Kom dat dus zeker bekijken in ruimte S17 op de 2e verdieping van het stadion voor een hele mooie muzikale ervaring.

Ruimte(s): S17 (2e verdieping)

IDC KLAASSEN
Merk(en): IsoTek, Fink-Team, Q Acoustics, QED 

IDC Klaassen focust al haar aandacht dit jaar op de nieuwe V5 generatie producten van IsoTek, want dat zijn er behoorlijk wat. IsoTek bereikte al naam en faam met haar EVO3 generatie producten, die met oplossingen in elke prijsklasse garant stonden voor een significante upgrade. En deze producten zijn nu sterk verbeterd en de serie is uitgebreid met meerdere mogelijkheden. Uit het pakket van FinkTeam zal tevens de vernieuwde Borg worden gedemonstreerd, een fantastische luidspreker op topniveau.

Ruimte(s): B9 (begane grond)

ISOACOUSTICS NEDERLAND
Merk(en): IsoAcoustics

De populariteit van de producten van IsoAcoustics groeit met rasse schreden. Dit bedrijf ontwikkelde een unieke, gepatenteerde isolatie techniek die er voor zorgt dat elk contact tussen product en ondergrond wordt gee?limineerd. Ideaal dus voor het opstellen van audio apparatuur, zoals luidsprekers, versterkers, bronnen, en platenspelers. Dit resulteert in een authentiek en ongekleurd geluid van je installatie, iets waar elke muziekliefhebber naar streeft. Sinds de komst van IsoAcoustics is het ondenkbaar dat jouw luidspreker nog niet op een set Gaia’s staat! En om dit kracht bij te zetten, wordt tijdens de show de unieke A-B demonstratie gedaan. Want IsoAcoustics daar kun je niet meer onder uit, getuige ook de vele awards die dit merk inmiddels in de wacht wist te slepen.

Ruimte(s): S6 (2e verdieping)

JOENIT
Merk(en): Rega, Totem

Het Belgische Joenit staat bekend om en met het traditionele analoge Britse merk Rega. Rega geniet bekendheid met haar prachtige lijn draaitafels, van instap tot high-end. Rega platenspelers zijn alle jarenlang de maatstaf in de markt, met de mooiste modellen, fenomenale prestaties en alles met pure passie gefabriceerd in het Verenigd Koninkrijk. En deze platenspelers staan altijd in het middelpunt van de geweldige demonstraties die Joenit op audio shows verzorgt. Daarnaast vinden we bij Rega een nieuwe versterker, de Rega Elicit mk5, welke zijn opwachting zal gaan maken op de show.

Ruimte(s): A4 & S5 (2e verdieping)

KLANKBART
Merk(en): Optoma, Screen Excellence

Klankbart levert in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, de mooiste oplossingen in beeld. Home Cinema beleving is populairder dan ooit en wat is er mooier dan een heel groot scherm in je woonkamer of zelf eigen bioscoopruimte. Klankbart heeft hiervoor prachtige oplossingen van Optoma en Screen Excellence die zullen worden gedemonstreerd in ruimte S14 op de 2e verdieping.

Ruimte(s): S14 (2e verdieping)

LATHAM AUDIO
Merken: Naim, Neat, Chord Company

Ook Latham Audio is dit jaar weer van de partij. Het belangrijkste merk van Latham Audio is onmiskenbaar het Britse Naim Audio en het portfolio van deze hifi kunstenaar blijft maar groeien en beter worden. De missie van de Britse producent is om je mee te slepen in de muziek en dat zullen ze dit jaar zeker doen op de show. Om je op de beste wijze kennis te laten maken, zullen alle prestatieklassen van Naim Audio op de show ten gehore worden gebracht in diverse set-ups. Ook zal er alle aandacht zijn voor de Statement onder de platenspelers, de Naim Solstice. De producten van Naim zullen opgesteld staan in een tweetal ruimtes.

Ruimte(s): Expositieruimte(s): N1 – 1e verdieping, S16 – 2e verdieping

LG ELECTRONICS
Merk(en): LG TV

De uitvinder van OLED technologie is ook dit jaar weer present op de show met de nieuwste OLED toestellen. Een techniek die nog steeds volop in ontwikkeling is en absoluut het beste beeld biedt in 4K en tegenwoordig ook al weer in 8K. En dat is toch waar het om gaat wanneer je je favoriete film, serie of sportwedstrijd aan het bekijken bent. LG: “Life’s Good”.

Ruimte(s): A4 (2e verdieping)

MUSIC2
Merk(en): Dr. Feickert, Van den Hul, Bluhmenhofer, Reed 

Importeur Music2 gaat altijd voor het beste analoge geluid, het beste systeem wat er op de show gepresenteerd kan worden en gaat dit jaar nog meer uitpakken dan voorgaande jaren. Van Blumenhofer worden de Gran Gioia 2x 16 Turbo topmodellen van elk 400 kilo aangesleept. Deze zullen worden aangestuurd met elektronica van Van den Hul. Van den Hul, de kabelleverancier? Inderdaad, deze Nederlandse kabelfabrikant heeft ook een toplijn elektronica. Grondlegger, oprichter en kabelgoeroe Aalt Jouk van den Hul gaat in hoogsteigen persoon afreizen naar de show om dit unieke Nederlandse fabricaat aan jou voor te stellen. Voor de aansturing wordt er gekomen voor een nieuw model van Reed, fabrikant van magistrale draaitafels en toonarmen. In de ruimte van Music2 gaat het weer zeer spectaculair worden.

Ruimte(s): N4 (1e verdieping)

MONITOR AUDIO NEDERLAND
Merk(en): Monitor Audio, Roksan, Transrotor, Wireworld

Importeur Monitor Audio zal dit jaar twee ruimtes gaan inrichten, omdat er veel nieuws getoond zal worden. Bij Monitor Audio zelf vindt de introductie van de nieuwe en derde generatie Platinum plaats, een serie in het topsegment van deze Britse speakerfabrikant. Jeremy Brown, product specialist van Monitor Audio, zal hiervoor vanuit de UK present zijn op de show. De andere ruimte zal volledig in het teken staan van het Duitse Transrotor. Deze fabrikant van high-end platenspeler zal een aanzienlijk deel van haar roemruchte collectie tonen, met een aantal nieuwe modellen er tussen. Hiervoor zal Dirk Rake, zoon van de oprichter en inmiddels de zaakvoerder, langs komen om alle ins- en outs op het analoge vlak met jou te delen. Liefhebbers van topgeluid kunnen hun hart dus komen ophalen in de

Ruimte(s): S12 & S13 (2e verdieping)

NETWORK MEDIA SYSTEMS
Merk(en): Roon, Hifi Rose, iFi Audio, Volumio, Sennheiser, Sendy

De opmars van streaming audio in hifi installaties plaveide de weg voor Netwerk Media Systems naar de hifi markt en daarmee ook de weg naar Audio Show iEar’. Network Media Systems is de specialist als het gaat om streaming audio hifi producten en voert onder meer de merken Roon, Hifi Rose en iFi Audio. Met baanbrekende producten in het pakket die hoge ogen gooien en al talrijke awards in de wacht sleepten. Zo maak je dit jaar kennis met de nieuwe modellen van Hifi Rose, Ifi Audio en Volumio. Een andere toevoeging in het pakket zijn de high-end hoofdtelefoons van Sennheiser die met hun hoge kwaliteit weer heel erg aansluiten op de portable producten van iFi Audio. Een match made in heaven, bezoek de twee ruimtes van Network Mede Systems voor al deze prachtige producten.

Ruimte(s): S11 & A5 (2e verdieping)

PAI AUDIO VIDEO
Merk(en): Primare, Audio Physic, Creaktiv, System Audio

PAI Audio Video vertegenwoordigt een selectie van merken die op topniveau presteren, maar eigenlijk heel erg betaalbaar zijn. Dat maakt het aanbod van deze importeur dus erg interessant. Enerzijds vertegenwoordigen ze de traditionele hifi installatie met systemen bestaande uit Primare apparatuur en Audio Physic luidsprekers. Anderzijds zijn ze met System Audio actief op de markt van geïntegreerde, actieve en draadloze speakersystemen. Voor elke wereld heeft PAI Audio Video een ruimte op de show, nieuw op de begane grond, direct bij de entree, ga hier dus zeker je hart eens ophalen.

Ruimte(s): B7 & B8 (begane grond)

PRO-JECT AUDIO SYSTEMS
Merk(en): Pro-Ject

Toen in 1991 de CD de wereld veroverde, besloot Pro-Ject om draaitafels te gaan produceren. En met groot succes. De vraag naar betere draaitafels is altijd gebleven en er wordt weer zeer veel geluisterd naar LP’s. Sterker nog, nu de CD wordt ingehaald door streaming audio, groeit de markt naar vinyl spelers wederom. Waarom? Omdat het fantastisch klinkt en je er lekker mee bezig kunt zijn, muziek zoeken en lekker weg zwijmelen. Heerlijk toch! De range van Pro-ject is gaandeweg de jaren enorm gegroeid tot uitgekiend assortiment vandaag de dag. De huidige generatie Debut modellen is trendsettend, zowel in design als prestatie. Pro-ject heeft dit jaar daarom wederom extra ruimte op de show gereserveerd om al dit moois eens heel goed onder de aandacht te brengen.

Ruimte(s): A7 (2e verdieping)

QUARTZ AV
Merk(en): Trinnov, JL Audio, Krix, Bowers & Wilkins CI

Nieuw in de markt is importeur Quartz AV die zich met haar producten sterk toelegt op Home Cinema en Custom Install. De producten van Trinnov, JL Audio, Krix en Bowers & Wilkins Custom Install zijn hier dan ook uitermate geschikt voor. Naast het voorstellen van deze merken kunnen er in de ruimte van Quartz AV zeer interessante zaken ontdekt worden. Zo zullen ze Trinnov demonstreren, een ruimte kalibratie systeem wat in de afgelopen jaren naar de top van de markt is gegroeid. Wil je het allerbeste op akoestisch vlak, kom dan naar de demonstratie en laat je verbazen over het verschil. Een andere demonstratie is gericht op subwoofers. Welk verschil maakt een subwoofer, wanneer je deze demonstratie bijgewoond hebt weet je e?e?n ding zeker: je wilt nu ook een subwoofer of je wilt een beter subwoofer. Kom dus zeker naar de wondere wereld van Quartz AV, ruimte B2 op de begane grond, links van de hoofdingang van het stadion.

Ruimte(s): B2 (begane grond)

SENNHEISER
Merk(en): Sennheiser

Sennheiser is een van de meest toonaangevende fabrikanten als het gaat om koptelefoons en oordopjes en daarnaast timmert het merk heel erg hard aan de weg van high-end soundbar oplossingen. Ontzettend goed geluid wat voortkomt uit een toch vrij compacte en slanke speaker. Dit jaar introduceert Sennheiser een nieuwe soundbar in het pakket, die high-end geluid nog toegankelijker maakt en daarnaast komt er een draadloze subwoofer die toegevoegd kan worden aan de soundbar modellen. Niets bijzonders zou je zeggen, bij Sennheiser kun je tot vier subwoofers draadloos verbinden aan één soundbar. Hiermee krijg je pas echt kamer vullend geluid en een perfecte weergave van bijvoorbeeld Dolby Atmos. Laat je verrassen door deze oplossingen in ruimte S9 op de 2e verdieping.

Ruimte(s): S9 (2e verdieping)

SERVI-Q
Advance Paris, Elac, Cocktail Audio

Servi-Q gaat demonsteren in ruimte B3 op de begane grond, direct naast de hoofdingang. Van stal zullen ze halen een uitgekiende set-up van de nieuwste modellen uit de Advance Paris voor- en eindversterkercollectie. Je weet wel, die in het oog springende apparaten met meters! Aangestuurd zal worden de Elac Concentro boekenplank speaker, om aan te geven dat voor topgeluid niet per se een ontzettend grote speaker is benodigd. Verder zullen in de ruimte ook de andere noviteiten van de merken Advance Paris, Elac en CocktailAudio te vinden zijn. Ga zitten voor een aangename ervaring met deze merken!

Ruimte(s): B3 (begane grond)

SMART AUDIO
Merk(en): Focal

Smart Audio is importeur van het Franse luidsprekermerk Focal. Focal timmert al ruim veertig jaar aan de weg van high-end luidsprekers en heeft haar sporen al lang verdient. Haar ultieme luidsprekerlijn is de Utopia en met het topmodel in de lijn van EUR 100.000+ (per stuk ...) klinkt dit ook als een Utopia. Deze prachtige speakers worden gedemonstreerd op te laten zien tot welk niveau Focal in staat is weer te geven. Maar natuurlijk krijgen we ook alle andere nieuwe producten te zien van Focal. Het Franse merk neemt haar nieuwe Vesti serie mee naar de show, een middensegment speakerlijn met uitmuntende prestatie-eigenschappen. Daarnaast is Focal al jaren sterk vertegenwoordigd in het betere hoofdtelefoonsegment. Dit jaar werden twee nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd, de nieuwe Utopia en de Bathys. Deze en de andere Focal hoofdtelefoons zijn te beluisteren in de special Focal hoofdtelefoon ruimte.

Ruimte(s): N1 (1verdieping), S2 (2verdieping)

SONY
Merk(en): Sony TV

Sony bracht dit jaar haar nieuwe OLED A95 series op de markt. De top in beeldkwaliteit en mogelijkheden, welke behoort tot de master series van Sony. De beste OLED-tv ooit, aangedreven door de revolutionaire Cognitive Processor XR. Geniet van ongee?venaard contrast met extreme helderheid en pure zwarttinten in een design met naadloze beeldrand. Kom deze lijn van de allerbeste televisies zeker aanschouwen, hij kan straks ook bij jou thuis aan de muur hangen!

Ruimte(s): A4 (2e verdieping)

SOUND UNITED
Merk(en): Bowers & Wilkins, Denon, Marantz, Classé, Rotel

Sound United heeft een pakket met zeer vooraanstaande hifi merken, klinkende namen als Bowers & Wilkins, Marantz, Rotel, Classe? en Denon. Zoveel mooie merken met zoveel geweldige producten dat Sound United dit jaar twee grote ruimtes gaat bezetten want er is heel veel (nieuws) om te laten zien en horen. Bowers & Wilkins introduceert dit jaar de nieuwe generatie S3 van de 700 Serie en om deze op de beste manier voor het voetlicht te brengen, worden er meerdere systemen gedemonstreerd uit deze serie. Dit in combinatie met de mooie Model serie modellen van Marantz. In de andere ruimte wordt de crème-de-la-crème gepresenteerd die het merk te bieden heeft. Zoals het vroeger ook was, Bowers & Wilkins 800 Serie met de top elektronica van Classé. Ulf Soldan, Bowers & Wilkins Goeroe van het eerste uur wordt ingevlogen voor de demonstraties. Kom je vingers dus aflikken in de ruimtes van Bowers & Wilkins.

Ruimte(s): Z1 & Z2 (1e verdieping)

TERRASON AUDIO
Merk(en): Arcam, Vivid Audio, Audeze, Grimm Audio, Mola Mola, Halcro

Wie aan topgeluid denkt, denkt aan de producten en demonstraties van Terrason Audio denkt. Altijd weer en een traktatie voor oog en oor. Kosten noch moeite worden gespaard in het opstellen van de mooiste installaties. Dit jaar maar liefst drie high-end opstellingen in de ruimte van Terrason Audio. Vivid Audio Giya’s worden gedemonstreerd met de nieuwe Halcro Eclipse Mono eindversterkers. Halcro voert met recht het lijstje aan met beste versterkers ooit gebouwd. Vivid Audio speakers uit de Kaya serie worden gedemonstreerd met de Nederlandse elektronica van Mola Mola. En last-but-not-least, Grimm Audio met haar high-end systeem. Grimm Audio, welke overigens met de MU1 top streamer ook zijn opwachting maakt in het Halcro systeem. Als liefhebber mag je dit dus ook zeker niet aan je voorbij laten gaan.

Ruimte(s): B12 (begane grond)

THE QUEST GROUP
Merk(en): AudioQuest, GoldenEar

AudioQuest is de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige audio & video kabels en al jaren een begrip onder hifi liefhebbers. Zowel beginnende als gevorderde audiofielen vinden in het productaanbod de juiste kabels en accessoires om hun volledige set mee aan te sluiten. Ook in de wereld van stroomvoorziening laat AudioQuest zich gelden door de aanwezigheid van hoogwaardige netfilters en powercords. Dit zorgt voor meer dynamiek, detail en elimineert ruis. Tijdens de Audio Show zal AudioQuest ruimschoots aandacht besteden aan de vele hoogwaardige luidsprekerkabels, power cords en digitale interlinks in haar pakket. Wanneer je set toe is aan een kabelupgrade, profiteer dan van onze Audio Show iEar’ 2+1 beursactie!

Ruimte(s): S5 (2e verdieping) + A1 (2e verdieping)

VIERTRON
Merk(en): Atoll, Acoustic Energy, Supra, Perlisten

Importeur Vietron viel vorig jaar in de prijzen met Atoll Electronique en dat was niet voor niets. Atoll biedt zeer hoogwaardige versterker en streaming audio oplossingen tegen een heel vriendelijk prijskaartje. En met dit uitgangspunt groeit het merk stevig bij de audioliefhebbers. De producten van Atoll zullen dan ook weer ruimschoots gedemonstreerd worden en daarbij worden de luidsprekers van Perlisten gebruikt. Een nieuwe telg in het assortiment van Viertron. Kom dus zeker luisteren.

Ruimte(s): S15 (2e verdieping)

YAMAHA MUSIC EUROPE
Merk(en): Yamaha

Yamaha is al decennia lang een bekende speler in het hifi landschap. Met de mooiste producten op zowel stereo vlak als home cinema. Daarnaast wordt het eigen MusicCast streaming audio platform in steeds meer van haar producten verweven, waardoor het ook op dit vlak steeds meer en meer een speler wordt van formaat. Aandacht dit jaar gaat vooral uit naar de combinatie van top geluidskwaliteit, gecombineerd met de streaming audio-mogelijkheden van Yamaha. In de nieuwe 2000 serie producten zijn deze aspecten met elkaar verenigd en met de 3000 serie producten laat Yamaha horen waartoe ze nog meer in staat zijn.

Ruimte(s): N3 (1e verdieping)

Audio Show iEar’ 2022 – SPECIAL GUESTS

Naast al die fantastische producten op de show wordt de show ook gemaakt door de komst van tal van prominente special guests uit de audio industrie. Hoe vaak kom je daar mee in aanraking. Speciaal voor jou komen ze vanuit alle delen van de wereld voor het verzorgen van de mooiste demonstraties en workshops.

De opstelling voor dit jaar:

Aalt Jouk van den Hul |  Productspecialist van Van den Hul
Uit Nederland namens importeur Music2 | Ruimte N4, 1e verdieping

Anders Ertzeid | Product specialist van Hegel
Uit Noorwegen namens importeur GP Acoustics | Ruimte B1, begane grond

Ben Thompson | Productspecialist van Cambridge Audio
Uit het Verenigd Koninkrijk namens importeur Dimex | Ruimte Z4, 1e verdieping

Daniel Raggett | Product specialist van Melco
Uit het Verenigd Koninkrijk namens importeur Dimex | Ruimte Z4, 1e verdieping

David Meyerowitz | Product specialist van Trinnov
Uit Frankrijk namens importeur Quartz AV | Ruimte B2, begane grond

Dirk Räke | Product specialist van Transrotor
Uit Duitsland namens importeur Monitor Audio nederland | Ruimte S13, 2e verdieping

Henrik Hoxbro | Product specialist van System Audio
Uit Denemarken namens importeur PAI Audio Video | Ruimte B8, begane grond

Jan Douwe Kroeske | Muzikale omlijsting
Uit Nederland namens importeur GP Acoustics | Ruimte M1, 1e verdieping

Jeremy Brown | Productspecialist van Monitor Audio
Uit het Verenigd Koninkrijk namens importeur Monitor Audio | Ruimte S12, 2e verdieping

Johan Coorg | Productspecialist van KEF
Uit het Verenigd Koninkrijk namens importeur GP Acoustics | Ruimte M1, 1e verdieping

Mark Raggett | Productspecialist van Naim Audio
Uit het Verenigd Koninkrijk namens importeur Latham Audio | Ruimte N1, 1e verdieping

Nicolas Debard | Productspecialist van Focal
Uit Frankrijk namens importeur Smart Audio | Ruimte N1, 1e verdieping

Ole Witthøft | Product specialist van System Audio
Uit Denemarken namens importeur PAI Audio Video | Ruimte B8, begane grond

Otto Jørgensen | Product specialist van Dynaudio
Uit Denemarken namens importeur Dynaudio Benelux | Ruimte Z3, 1e verdieping

Siemen Algra | Productspecialist van Primare
Uit Zweden namens importeur PAI Audio Video | Ruimte B7, begane grond

Ulf Soldan | Productspecialist van Bowers & Wilkins
Uit de UK namens importeur Sound United | Ruimte Z1 & Z2, 1e verdieping

Yassine Zaim | Productspecialist van Roon
Uit Frankrijk namens importeur Network Media Systems | Ruimte S11, 2e verdieping

Tot slot: PRIJZENPAKKET € 15.000!

En alsof de traktatie Audio Show iEar’ 2022 nog niet groot genoeg is, maak je als bezoeker voorafgaand en tijdens de show ook nog eens kans op te gekke prijzen met een totale waarde van maar liefst € 15.000! De online prijsvraag op HIFI.NL/.BE waarmee de helft van die prijzenpot is vergeven is inmiddels afgerond, maar tijdens de show kun je kans maken op de andere helft. Wat valt er te winnen? Speakersets, wifi speakers, koptelefoons, kabels, subwoofers, audiostreamers, netfilters, etc. Dus doe mee!

Audio Show iEar' 2022

Zaterdag 26 & zondag 27 november
Willem II stadion Tilburg

Openingstijden 10.00 – 18.00 uur
Ruim 75 fabrikanten in meer dan 30 luisterruimtes
Diverse productintroducties & speciale gasten
Entree gratis
Gratis ruime parkeergelegenheid
Gratis pendelvervoer tussen Tilburg CS en stadion

Bereikbaarheid

Met auto en OV: makkelijk bereikbaar vanaf de naastgelegen A58 of via Tilburg Centraal Station. Parkeren rondom het stadion is gratis op P1/2/3, volg de aanwijzingen van het personeel.

Gedurende de show rijdt er bovendien een gratis pendeldienst op en neer met DS Automobiles, vanaf de Kiss&Ride plek op Tilburg CS (uitgang Noord) naar de showlocatie en terug. De auto's zijn duidelijk te herkennen aan het logo van de Audio Show iEar'.

iEar' Store

Tot slot is niets natuurlijk leuker dan lekker hifi-winkelen. Gedurende de show vind je daarom in de iEar' Stores (ruimtes S10 & B6) meer dan een aantal stevige aanbiedingen. Doe er je voordeel mee!


EDITORS' CHOICE