Siltech Single Crown-serie te beluisteren bij Listening Matters: Benelux-primeur

Redactie Hifi.nl | 02 april 2024 | Siltech

Audiospeciaalzaak Listening Matters is verhuisd en vind je per direct aan de Borneolaan 25 in Hilversum. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 13 april, maar de deuren van de speciaalzaak zijn al open. Het team van Listening Matters pakt op de nieuwe locatie uit met een aantal zeer fraaie merken die vanaf heden beluisterd kunnen worden. Denk dan aan klinkende namen als Dan D’Agostino, Luxman, Wilson Audio en Zanden, maar niet in de laatste plaats ook aan Siltech. Als kers op de taart heeft Listening Matters namelijk diverse modellen van de Siltech Single Crown Serie in huis gehaald. Een absolute primeur voor de Benelux, want die vind je nog nergens anders.

Siltech Royal Single Crown

Als bekroning van Siltech’s wereld van bijna 40 jaar doorlopend onderzoek en ontwikkeling, zijn de knappe koppen in het team van oprichter Edwin van der Kley Rynveld erin geslaagd prestaties te leveren die de Royal Triple Crown serie benaderen, maar dan voor een meer toegankelijke prijs. De Siltech Royal Single Crown is daar een voorbeeld van. Als opvolger van de iconische, zeer geliefde en meervoudig bekroonde Royal Signature Series heeft de Royal Crown een zeer doorschijnend geluid dat “verbazend open, direct en meeslepend” is. Zoals het zijn ‘Cable Royalty’ status betaamt, gebruikt de Single Crown versie uitsluitend Siltech’s zuivere S10 monokristal zilverdraad als geleiders.

Alle Royal Crown kabels maken gebruik van de nieuwe Siltech 6-aderige Hexagon constructie, voorheen alleen te zien in de Royal Triple Crown Power Cable, vlaggenschip der vlaggenschepen, voor de meest efficiënte symmetrische draadverdeling. Deze zorgt voor een grotere symmetrie vanuit elke hoek en een efficiëntere draadverwerking voor de laagste elektromagnetische interferentie.

Siltechs dubbellaagse isolatie van DuPont Kapton en Teflon in combinatie met de luchtisolatie en breedbandafscherming van de Hexagon resulteert in de laagste inductie en capaciteit.

De Siltech-lijn die je in Hilversum zelf kunt gaan ervaren bestaat uit de Royal Single Crown Speakerkabel, de Royal Single Crown Interconnect, Royal Single Crown Powercable, de Royal Single Crown Digit- en Network-kabel. Naast uiteraard veel demo modellen uit de Siltech Classic Legend lijn is ook de Royal Double Crown Interconnect XLR te bewonderen!

Kijk voor meer informatie op siltechcables.com en op de website van Listening Matters.

Of op de website van de Nederlandse distributeur voor de Benelux, D&D Audio.

De Grand Opening van Listening Matters is op zaterdag 13 april. 


EDITORS' CHOICE