REVIEW

EISA Awards 2024-2025: de winnaars in de categorie Home Theatre Audio

Redactie Hifi.nl | 15 augustus 2024

De EISA Awards, de jaarlijkse prijzen van de Expert Imaging and Sound Association, mogen per vandaag bekendgemaakt worden. We lichten de winnaars uit de Expert Group Home Theatre Audio voor 2024-2025 voor je uit, want dat is de groep waarin HIFI.NL/.BE deelneemt aan EISA. Uiteraard linken we waar mogelijk ook naar onze reviews. Onderaan de pagina vind je bovendien de pagina's met de prijzen voor de HI-FI en Home Theatre Video expertgroepen.

EISA Awards

De EISA Awards erkennen nieuwe producten die de meest geavanceerde technologieën combineren met hoogst aantrekkelijke functies en eren deze als de beste in hun klasse. De prijzen worden toegekend in een samenwerking van 60 internationale tijdschriften en websites voor consumentenelektronica in 29 landen en zijn een goed ijkpunt voor degenen die de nieuwste hifi-modellen zoeken. In de Expert Group Home Theatre Audio is HIFI.NL/.BE deelnemend lid van EISA. Jamie Biesemans, die je natuurlijk kent als auteur van onze titels, is bovendien manager van de Expert Group Hi-Fi, en verantwoordelijk voor die categorie. 

De EISA Awards, voor de 42ste keer uitgereikt, zijn zoals gebruikelijk in de maand voorafgaand aan de IFA bekendgemaakt, de beurs in Berlijn die van vrijdag 6 tot dinsdag 10 september plaatsvindt.

EISA Awards 2024-2025: Home Theatre Audio

Onderstaand het complete overzicht met winnaars uit de expertgroep Home Theatre Audio, inclusief de samenvattingen van de conclusies van de jury. Van de apparatuur die we in het afgelopen jaar al getest hebben vind je uiteraard een linkje naar de betreffende review. Onderaan de pagina verwijzen we je graag door naar de winnaars in de categorieën Hi-Fi en Home Theatre Video, die je terug kunt vinden op de website van EISA.

EISA AV RECEIVER 2024-2025

Marantz CINEMA 30
Voorzien van 13.4 kanaals processor en een krachtige 11-kanaals eindversterking is de Marantz CINEMA 30 AV-receiver de perfecte kandidaat voor een hoogwaardige thuisbioscoop. De ontwerpers hebben bij de ontwikkeling ervan geen detail over het hoofd gezien en dit werpt zijn vruchten af in de performance. De CINEMA 30 beschikt over hoge vermogensreserves en levert een ruim dynamisch bereik. Ongeacht het gekozen volume ervaar je een uiterst muzikale geluidsweergave met een optimale articulatie, waarbij elk element en elk detail exact op de juiste plek valt. Zelfs wanneer je het volume flink opvoert.

Ondanks de retro optiek is deze AV-receiver uitgerust met geavanceerde technologie, waaronder 8K HDMI, zowel de Dirac Live als Audyssey MultEQ XT32 kalibratieopties en de uitgebreide ondersteuning voor het streamen van muziek via het HEOS-ecosysteem. | Lees ook onze review van de Marantz Cinema 30

EISA HOME THEATRE LOUDSPEAKER SERIES 2024-2025

SVS Ultra Evolution
Om systeembouwers datgene te bieden dat ze nodig hebben om een meeslepende thuisbioscoopopstelling te leveren, heeft SVS drie vloerstaande luidsprekers, twee monitor luidsprekers en centerspeakers in haar Ultra Evolution serie opgenomen. Met de Elevation serie completeert SVS het luidsprekeraanbod met modellen voor de hoogte kanalen.

De luidsprekerbehuizingen zijn afgeschuind waarmee de fabrikant de drivers onderling uitlijnt voor een optimale timing. De tweeters zijn voorzien van een diamant dampcoating waarmee deze een gedetailleerd hoog en een delicate midrange combineren met de krachtige laagweergave van deze serie. Zeker bij de Pinnacle flagship modellen die van maar liefst vier woofers zijn voorzien.

Kopers zullen een highres surround beleving, een muzikale midrange en een verbluffende laagweergave ervaren. Als deze Evolution series de evolutie van SVS kenmerkt, dan kunnen we niet wachten op waar SVS straks naartoe gaat | Lees meer over de SVS Ultra Evolution luidsprekers.

Onze review van de Ultra Evolution Titan vind je hier.

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2024-2025 

Primare SP25 Prisma
De Primare SP25 Prisma 11.2 kanaal surround processor is de perfecte partner voor de met een EISA Award bekroonde Primare A35.8 eindversterker en met deze combinatie ervaar je een meeslepende surround beleving. Dankzij de Dirac Live roomcorrectie dat de akoestiek beneden de 500Hz corrigeert (desgewenst te upgraden naar volledige bandbreedte), levert de SP25 Prisma een overtuigende Dolby Atmos en DTS:X weergave met zijdezachte hoge tonen, een goed gedefinieerde stemweergave, een accurate plaatsing van geluidseffecten en een diep, impactvol laag.

Deze muziekvriendelijke ‘alleskunner’ is voorzien van het veelzijdige Primare Prisma streaming/radio platform en een hoogwaardige USB DAC. Dankzij de luxueuze vormgeving, goede app-bediening, uitgebreide luidspreker- en ingangsinstellingen van de SP25 Prisma, is deze processor een prachtige aanvulling op het thuisbioscoop assortiment van Primare. | Lees meer over de Primare SP25 Prisma

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2024-2025 

Samsung HW-Q990D
Verlang je een ultieme impact bij de entertainmentbeleving via een soundbar, zet de Samsung HW-Q990D dan bovenaan je wensenlijst. De soundbar is voorzien van een actieve subwoofer en twee draadloze surround luidsprekers voor een 11.1.4 kanaal geluidsweergave waarmee deze een optimale Dolby Atmos en DTS:X geluidsbeleving levert.

De krachtige laagweergave heeft een vloeiend karakter, de heldere dialogen zijn duidelijk verstaanbaar en geluidseffecten worden met een uiterste precisie in een samenhangend geluidsbeeld neergezet.

Van gaming-vriendelijke 4K/120Hz pass-through en VRR-ondersteuning via HDMI tot de Samsung SpaceFit Sound Pro kalibratietechnologie, de HW-Q990D is voorzien van vele mogelijkheden. De draadloze streaming-functies, ingebouwde stembediening en een slimme, onopvallende styling maken het totaalpakket compleet.

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2024-2025

Perlisten R18s
De R18s van Perlisten maakt als kroon op de R-serie subwoofers gebruik van het geavanceerde digitale processing platform en de app-gebaseerde bediening van de D-serie, de vlaggenschip modellen van de fabrikant.

Perlisten combineert deze met een monsterlijke 18 inch (46 cm) glasvezeldriver die van de grond af aan en speciaal voor dit model is ontworpen. Dankzij de ingebouwde versterker met een vermogen van een kilowatt, presteert de R18s ongeveer zoals hij eruitziet. Briljant, groots en in staat om diepe authentieke klappen met een highend raffinement weer te geven. Dankzij de parametrische 10-band equalisatie, de instelbare delay en instelbare fase kan een echte cinephile de prestaties optimaal naar eigen smaak en ruimte aanpassen.

Wil je jouw bioscoopbeleving upgraden, dan is dit de subwoofer die je moet hebben.

EISA SOUNDBAR 2024-2025

Sennheiser Ambeo Mini
De Ambeo Mini is de nieuwste toevoeging aan de soundbar familie van Sennheiser. Deze soundbar is compacter dan ooit, maar overtreft zijn vriendelijke formaat en prijskaartje door de grootse entertainment prestaties.

Hierbij zijn de Ambeo virtualisatie technologie, het handige automatische kalibratieplatform en zes interne drivers doorslaggevend om een gewichtig geluidsbeeld in de volle hoogte en breedte van de ruimte neer te zetten.

Via HDMI eARC worden Dolby Atmos en DTS:X soundtracks ondersteund terwijl de Smart Control app van Sennheiser Chromecast, AirPlay 2, Spotify en Tidal streamingopties toevoegt. Naast het superieure geluid is de eenvoudige in te stellen Mini dankzij de stembedieningsopties, Bluetooth-connectiviteit en presets in het menu een genot om te gebruiken. | Lees meer over de Sennheiser Ambeo Mini

**JOINT AWARD WITH HI-FI**
EISA AV FURNITURE 2024-2025
 

Blok Stax 2G
Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar AV-meubilair speelt een cruciale rol in de geluidskwaliteit van een geluidssysteem of dit nu gaat om stereo of meerkanaals geluidsweergave.

De tweede generatie van Blok’s Stax onderstreept dit met een slim en functioneel ontwerp gecombineerd met isolatie en resonantie regulerende technologieën waarmee je jouw systeemcomponenten een uiterst stabiele bodem biedt. De modulaire opbouw van Stax 2G maakt het eenvoudig om een rack te bouwen dat exact aan jouw eisen voldoet, terwijl het kabelbeheer al even moeiteloos verloopt.

Dankzij de verstelbare poten is het vaak lastige waterpas zetten van je AV-meubel een fluitje van een cent. De Stax 2G van Blok is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en vormt hét podium waarmee jouw geluidssysteem de beste prestaties levert. | Lees meer over de Blok Stax 2G-productlijn

**JOINT AWARD WITH HI-FI**
EISA COMPACT STREAMING AMPLIFIER 2024-2025

Marantz MODEL M1
Laat je niet misleiden door het compacte formaat en het minimalistische design van de MODEL M1.

Dankzij de 2x100W klasse-D eindversterking en de uitgebreide functionaliteit stuurt deze Marantz versterker moeiteloos luidsprekers in de woonkamer aan bij zowel muziekweergave en entertainment via de televisie.

De integratie van het HEOS-streamingplatform, de HEOS-bedieningsapp, AirPlay 2 en Bluetooth connectiviteit maken het afspelen van muziek erg eenvoudig, terwijl HDMI eARC, Dolby Digital decodering en subwoofer ondersteuning ’s avonds zorgen voor een meeslepende 2.1 filmbeleving. Hoewel de MODEL M1 vele rollen past is deze dankzij de compacte vormfactor ook zeer geschikt voor CI-toepassing en blijft de MODEL M1 dankzij de superieure geluidsprestaties trouw aan het erfgoed van Marantz. | Lees meer over de Marantz Model M1

**JOINT AWARD WITH HI-FI**
EISA LOUDSPEAKER SERIES 2024-2025

Bowers & Wilkins 700 S3 Signature
Drie modellen uit de 700 S3-serie van Bowers & Wilkins hebben een Signature-upgrade gekregen wat resulteert in hoogwaardige luidsprekermodellen die zowel hifi als de thuisbioscoop liefhebbers aan zal spreken. De 702 S3 Signature tower, 705 S3 Signature standmount en HTM71 S3 Signature center zijn voorzien van nieuwe scheidingsfilters, nieuwe aansluitingen, verbeterde driverophangingen en een nieuw tweeterrooster dat is afgeleid van de 800 D4 Signature lijn, de vlaggenschipmodellen van Bowers & Wilkins.

Deze weloverwogen interne upgrades worden optisch benadrukt met de prachtige Datuk Gloss en Midnight Blue Metallic afwerking zodat de 700 S3 Signature luidsprekers er net zo goed uitzien als ze klinken; levendig en dynamisch, met een moeiteloze opbouw van geluidsbeeld en voorzien van een ragfijne detaillering. Voor stereomuziek of films in 5.1 surround, deze Signature-serie levert het allemaal!

Lees meer over de Bowers & Wilkins 700 S3 Signature

**JOINT AWARD WITH HI-FI**
EISA PREMIUM SOUNDBAR 2024-2025

Canvas
Op het eerste gezicht lijkt de Canvas op een conventionele soundbar, maar het is veel meer dan dat. Deze is ontworpen om te worden gebruikt met een tv of als een standalone hifi-systeem en combineert een stereo driverarray en de viervoudige versterkertrap met innovatieve BACCH 3D crosstalk onderdrukking. Hiermee speel je je al je favoriete muziek of filmcontent af met authentieke imaging eigenschappen. Kenmerkend zijn de kamercorrectie, het draadloos streamen en HDMI eARC.

De Canvas is geheel naar eigen smaak aan te passen met een decoratief frontpaneel dat verkrijgbaar is in hout- en textielafwerkingen. De afmeting van de soundbar kan worden aangepast aan het formaat van het 55 tot 77 inch tv-scherm, terwijl de hybride bevestiging van de Canvas zowel installatie aan de muur als op een vlakke ondergrond mogelijk maakt. | Lees meer over de soundbars van Canvas

Voor de EISA Awards 2024-2025 in de expertgroep Hi-Fi kijk je hier, voor Home Theatre Video hier.






EDITORS' CHOICE