REVIEWWE. by Loewe

Review: WE Hear Pro by Loewe

Quintijn Bulterman | 24 september 2024 | WE. by Loewe

SAMENVATTING

Loewe stelt ons met de WE Hear Pro niet teleur. Met 100 watt aan vermogen, is het een geschikte muzikale partner voor overal en nergens. Thuis, op het strand of een ergens midden in de rimboe.

PLUSPUNTEN

  • Erg krachtig voor een bluetoothspeaker
  • Treble en bass eenvoudig te tunen
  • Eenvoudig in gebruik
  • Zeer nette prijs-kwaliteitverhouding

MINPUNTEN

  • Gewicht kan je gaan voelen
  • Er is maar 1 juiste speelpositie

Zeg je Loewe, dan denk je al snel aan fraaie design tv's. En misschien ook wel aan audioproducten, want die zijn er volop. Maar zeker niet aan een bluetooth speaker. Toch hebben we de laatste paar weken kunnen luisteren naar de WE. Hear Pro by Loewe, een bluetoothspeaker die in lijn ligt met het design van Loewe.

WE. by Loewe is een submerk van Loewe dat in 2020 werd gelanceerd. In eerste instantie deed het ontwerp van de WE. speaker – dat we hierna zullen spellen zonder die vervelende punt erachter – ons denken aan de Apple Mac Pro van een aantal jaren geleden. Die had ook een cilindervorm, met ventilatie aan de boven- en onderkant. Ondanks die staande positie, waarmee de speaker zich ook voorstelt op de website, zal de WE Hear Pro by Loewe beter geluid geven in een liggende positie. 

Handzaam vermogen 

Qua formaat zou ik niet willen zeggen dat de WE Hear Pro erg handzaam is. Maar dat is slechts een kwestie van perspectief. Om de WE Hear Pro goed mee te kunnen nemen, heb je een band of riem nodig. Maar bedenk wel dat je 100 Watt aan vermogen meeneemt. En vanuit dat perspectief, is het ineens best een handzame speaker. Dat vermogen komt voort uit sterke klasse-D versterkers, maar nog meer door 6 units; 2x tweeters, 2x midrange en 2x sub membraam. Het zijn geen echte drive units voor het laag, Loewe noemt het passieve basradiatoren.

De WE Hear Pro is tevens als powerbank te gebruiken, wat óók verklaart waarom de speaker wat zwaar aanvoelt. Het zou ervoor zorgen dat je 24 uur naar muziek kan luisteren. We vinden trouwens ook een 3.5mm- ingang, een goede toevoeging. Iets wat je niet direct ziet, maar wel kan gebruiken, is de ingebouwde microfoon. De WE Hear Pro heeft een IPX-6 certificering en is daarmee water- en stofbestendig.

Waar we erg gecharmeerd van zijn, is de bediening. In de horizontale positie vind je aan de bovenkant een touchbediening en vier knoppen. Die knoppen zijn aan/uit, pairing, bas en treble. De touchbalk ernaast is voor volume en het afstellen van het bas en treble -niveau. Niet te vergeten de prijs, die is 269 euro.

Luisteren als de zon schijnt

De WE Hear Pro kan binnenshuis worden gebruikt, maar is eigenlijk ontworpen om mee naar buiten te nemen. En dat niet alleen in Nederland, want we nemen 'm ook mee richting zuid-Frankrijk. Tijdens het testen maken we voornamelijk gebruik van Spotify en Youtube. In de praktijk zal 80 procent van de gebruikers terugvallen op deze bronnen.

We houden daarbij rekening met het feit dat de kwaliteit van de bron, in sommige gevallen, wat discutabel zal zijn. Het gebruik van de WE Hear Pro zal in de praktijk voornamelijk plaatsvinden rondom een vakantiehuisje, zwembad en strand. En zo vinden we ons op een vroege zonnige ochtend, buiten aan tafel. Met een stukje stokbrood, een gebakken ei en wat Hollandse radio.

De WE Hear Pro staat op een laag volume te spelen. In eerste instantie staat de 'Pro' in een verticale positie. Op deze manier neemt de speler minder ruimte in beslag. Toch duurt het niet erg lang voordat we de speaker in de horizontale positie neerzetten.

Aan de onderkant zit een rubberen strip, waar ook de usb-aansluiting achter verstopt zit. Hier kan de speaker goed en stabiel op staan. In deze positie krijgen de drivers/membramen aan de zijkant de mogelijkheid om van zich te laten horen. En dat is merkbaar. Net als de richting waarin de muziek gespeeld wordt. De drivers voor het geluid zitten namelijk niet in 360 graden rondom. Ze zitten aan één kant. Hierdoor heb je dus een positie waarin je alles hoort. Dat, of je luistert naar de achterkant. Dat hoeft geen probleem te zijn als je gewoon wat radio op hebt staan. Maar als je lekker muziek wil luisteren, is het wel iets om op te letten. Kies dan voor een goede plek/positie om de Loewe WE Hear Pro neer te zetten.

Tijdens een stranddag ligt de Loewe WE Hear Pro naast een grote tas, op een handdoek. Gewoon voor wat lichte muziek op de achtergrond. En dat werkt erg goed. Het is mogelijk om de treble en bas bij te stellen. Om de rest van de mensen niet tot overlast te zijn, kan je het volume wat lager zetten, maar wel de treble en bas wat opschroeven om er wat meer kwaliteit uit te persen. Iets wat perfect is om aan het strand te luisteren, is The Buena Vista Social Club. Probeer maar eens een meer zomers-zwoel album te vinden. En de Loewe WE Hear Pro speelt het heerlijk af. Zeker als je rekening houdt met de speelrichting. Op die manier hebben mensen naast je en achter je ook geen last van het geluid. Ondanks dat het volume wat laag staat, horen we de muziek goed. De behuizing heeft een stof eromheen zitten, wat iets weg heeft van een raster. Zand wat hierin terecht komt, krijgen we er ook zo weer uit. We hadden een grotere uitdaging verwacht.

Een drankje en een muziekje

We bevinden ons in het huisje, na een warme dag zijn we beland aan de tafel. De bordspellen komen te voorschijnen, vergezeld van een fles limoncello. Tegen een muur is een plank bevestigd. Hier past, qua diepte, precies de Loewe WE Hear Pro op. Tijdens een potje Monopoly gaat de playlist van John Mayer op. Ongeveer drie drankjes verder komen we Something like Olivia tegen op de playlist, te vinden op het album Born and Raised. Echt een ondergewaardeerd nummer. Qua opbouw en tekst zit het goed in elkaar. Het is laidback en perfect voor een warme zomeravond.

Op de Loewe WE Hear Pro proberen we een goede afstemming te vinden in de treble en bas. Met succes, want het basrifje klinkt zwoel en ook de sporadische orgel op de achtergrond wordt niet overgeslagen. Daarbij komt dat er echt wel veel kracht in de speaker zit, want de hele kamer vullen met muziek is geen probleem. Kort daarna krijgen we Love on the Weekend te horen, van het album The Search for Everything. Tijdens het luisteren, realiseren we dat er echt lekker geluid in zit. Zeker voor een speaker die je meeneemt op vakantie. 

Eindoordeel

Is er een betere test dan een Bluetooth speaker meenemen op vakantie? Misschien wel, maar wij vonden dit al een zeer toereikend. Wij hebben de Loewe WE Hear Pro ook ervaren als een goede muzikale vakantieganger. Op het strand, zwembad en in/rondom het huisje. Zand en af en toe een paar druppels water, zijn geen probleem. De muzikale kwaliteiten kunnen we het best omschrijven als krachtig, met een subtiele ondertoon. Zeker door de 100 watt aan vermogen is het een prima speaker voor het vullen van een redelijke kamer of een feestje aan het zwembad. Maar hoog volume spelen betekent ook meer accuverbruik. Je kan de Loewe WE Hear Pro ook gebruiken als powerbank, maar dat is bij ons niet aan de orde geweest.

Wat wel een factor is om rekening mee te houden, is het gewicht. Er wordt namelijk ook een draagriem bijgeleverd, en dat is niet voor niets. Een stuk naar het strand toe wandelen met een speaker van 2.2 kilo gaat snel vervelen. De opgegeven 24 uur speeltijd hebben we nooit gehaald. Maar ongeveer 20 uur is wel gelukt. Voor het bedrag van 269 euro (adviesprijs) is het echt een zeer nette speaker, waar weinig op aan te merken is.

Conclusie

We kennen Loewe allemaal, maar deze uitspatting is nieuw voor ons. De fabrikant stelt ons met de WE Hear Pro gelukkig niet teleur. Met 100 Watt aan vermogen, is het een geschikte muzikale partner voor overal en nergens. Thuis, op het strand of een ergens midden in de rimboe. Met de Loewe WE Hear Pro kan je fatsoenlijk van muziek genieten. Wel even opletten dat je de speelrichting goed hebt.

WE Hear Pro by Loewe
269 euro | www.loewe.tv
Beoordeling 4.5 / 5

MERK





EDITORS' CHOICE