NIEUWS

Snoepen bij Joenit

Paul Delissen | 19 oktober 2008

Zoals ik eigenlijk ieder jaar weer kan ervaren is de demonstratie bij Joenit een erg muzikale. Het goede huwelijk tussen Rega en Totem houdt al jaren stand, en ook nu luistert het erg lekker weg. De nieuwe geïntegreerde versterker genaamd Elicit stuur ditmaal een set Rainmakers aan, en het beeld dat wordt neergezet is zelfs vanaf mijn plekje aan de zijkant (want het is weer erg druk bij Joenit) erg groot. Toch klinkt het warm en intiem, met mooie stemmen en snaarklanken.


Aan de andere zijde van de ruimte is de grote verrassing toch wel het door Joenit zelf ontwikkelde en dus in België ontworpen BeChocolate systeem. Spelend op Totem Staff is het geluid detailrijk en zeer dynamisch, maar ook hier weer aangenaam warm en natuurlijk. 


Weergave op hoog niveau, maar dit komt uit een all in one designset? Jawel, zo compact en fraai vormgegeven, maar dan zonder de nadelen van veel all-in-ones zoals te kleine en goedkope luidsprekeraansluitingen en ademnood bij dynamische passages. Dit is gewoon héél volwassen en buitengewoon goed. En wat ook mooi is; het systeem is volledig modulair. Hier beluisterde ik een cd-speler met stereoversterker, maar in dezelfde behuizing kan heel wat gevarieerd worden. Dvd in plaats van cd? Vijf punt één in plaats van stereo? Usb input of netwerkspeler? Het kan allemaal! Deze veelzijdigheid en dit design gecombineerd met echte kwaliteitsweergave; een heel knappe prestatie van BeChocolate!


EDITORS' CHOICE