MERK
Over Stax

STAX

STAX heeft een uitgebreid assortiment elektrostatische hoofdtelefoons met bijbehorende voedingen. STAX noemt zijn hoofdtelefoons “earspeakers” een benaming die uit de geschiedenis van STAX komt en nog steeds een terechte benaming is.

Geschiedenis

De eerste hoofdtelefoon volgens het elektrostatische condensator principe, werd in 1960 op de markt gebracht. De Stax SR-1. Hoofdtelefoons speelden tot die tijd slechts een marginale rol in de muziekweergave en zeker in de studiowereld.

Om een uitdrukkelijk onderscheid te maken tussen de toen bestaande hoofdtelefoons, die nog van rudimentaire kwaliteit waren, en dit nieuwe concept werd besloten tot de aanduiding “earspeakers”

Luidsprekers speelden tot dan toe een centrale rol in de weergave van muziek. Met de benaming “earspeakers” werd het overtuigende kwaliteitsniveau van de hoofdtelefoons van Stax, weergegeven. Vanaf de eerste Stax SR-1 worden de Stax “earspeakers” als referentiemonitor gebruikt bij muziekopnames en -producties.

De audiowereld heeft de laatste jaren een enorme omslag gemaakt van analoog naar digitaal. Maar een ding is er nog steeds niet veranderd, de microfoons aan het begin van de opnameketen. Condensatormicrofoons worden nog steeds als eerste stap in de opnamestudios gebruikt. En wat is er dan raar aan om het uiteindelijke resultaat van de opname af te luisteren op hetzij elektrostatische luidsprekersvia STAX Earspeakers?

Number 4 Audio is de importeur van STAX in de Benelux. In zowel Nederland en België kunt U terecht bij erkende dealers van STAX om de “legendarische” STAX “earspeakers” zelf te ervaren.