NIEUWSB&W

VAD 06: Viertron - Baroniezaal

Redactie HiFi.nl | 18 september 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Viertron is ook deze editie weer aanwezig op de VAD, ditmaal te vinden in de grote Baroniezaal. Veel nieuws is er dit jaar te zien van Musical Fidelity.

We noemen de 3de generatie X-serie bestaande uit een geïntegreerde versterker, 192kHz upsampling cd-speler en een tuner, allen werkend op 1 enkele externe voeding. Nieuw in de kW-serie zijn de kW 550 geïntegreerde versterker en de kW250s, een alles-in-een apparaat voorzien van een voorversterker, dubbel-mono eindversterker, hoogwaardig cd-loopwerk, 24bit 192kHz upsampling D/A-convertor en een gecombineerde FM/DAB tuner.


kW250s

Castle presenteert een uitbreiding in de Richmond serie met de vloerstaande Richmond 7i. Begin 2007 zullen ook nog een vloerstaande Richmond 5i en een centerspeaker volgen. Zoals u van Castle gewend bent zijn deze luidsprekers verkrijgbaar in 8 echte houtfineren.

Op beeldgebied valt de MF1 van Meridian-Faroudja te bewonderen. Stuk voor stuk worden deze projectoren speciaal gekalibreerd om het uiterste uit de projector en de lamp te halen. Met recht een referentieklasse projector. Tevens zijn van Meridian de nieuwe inbouwluidsprekers te bewonderen.


De nieuwe X-serie

Acoustic Energy presenteert de opvolger voor de Evo-serie: de Acoustic Energy NEO-serie. NEO staat hier voor het materiaal van de magneten van de luidsprekerunits: neodymium,  een materiaal dat een veel grotere magnetische kracht heeft dan conventionele magneten, waardoor de units veel preciezer kunnen bewegen.

Heel veel interessante primeurs zullen te zien zijn van Cyrus. Omdat de produkten pas in oktober hun wereldwijde introductie beleven kunnen we op dit moment nog weinig over mededelen. Houd voor meer informatie de website in de gaten: www.viertron.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE