NIEUWSPioneer

Pioneer LX01

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2007 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer introduceert de LX01, een complete home entertainment oplossing.

De LX01 levert volledig surround sound geluid en beschikt over een 250GB harde schijf, een DVD recorder met digitale tv-tuner en een HDMI-aansluiting die High Definition beelden kan verwerken tot en met een resolutie van 1080p. De glanzende afwerking is pianozwart, zodat de LX01 ook wat betreft design een perfecte eenheid met de Pioneer flat screen TV’s vormt. De LX01 heeft een touch-screen afstandsbediening met LCD-display als finishing touch.

Levensecht geluid
De LX01 heeft niet één, maar twee gecombineerde front/centrum speakers (wat het probleem van een vaak lastig te plaatsen centerspeaker opheft) en twee speakers voor het achterkanaal. Door hun specifieke vorm met twaalf verschillende vlakken waarin evenzovele luidsprekers zijn geplaatst, geven de speakers ook een geluid af in maar liefst twaalf verschillende richtingen. Het effect lijkt sterk op dat van muziekinstrumenten tijdens een optreden: doordat het geluid als het ware zijn natuurlijk verloop krijgt wordt de luisteraar letterlijk omgeven door geluid. De satellietspeakers die verantwoordelijk zijn voor dit geluid zijn ook nog eens zo klein dat ze met gemak in iedere huiskamer te plaatsen zijn. Deze satellietspeakers, die ook een naar boven gerichte luidspreker hebben, worden uiteraard ondersteund door een subwoofer die voor een krachtige en diepe basweergave zorgt.

Multifunctioneel
De LX01 is tevens van alle moderne gemakken voorzien. Zo heeft het systeem een geïntegreerde digitale tv-tuner (DVB-T) en een 250GB harde schijf. De harde schijf is eenvoudig te veranderen in een geavanceerde muziekbibliotheek. De LX01 voegt automatisch de track- en albumtitels toe wanneer een CD naar de vaste schijf wordt gekopieerd, zodat die makkelijk te herkennen zijn. Dit gaat maximaal 16 keer zo snel als afspelen, en zonder verlies van de oorspronkelijke geluidskwaliteit. Gebruikers kunnen foto’s, videobeelden of gecomprimeerde audiobestanden uploaden met hoge snelheid. Niet alleen van een CD of DVD, maar via de aanwezige USB-aansluiting aan de voorkant van het apparaat ook van hun PC of iPod. Bovendien kan ook een USB-toetsenbord rechtstreeks op de LX01 aangesloten worden, om namen van filmpjes of muziek te veranderen of om extra informatie toe te voegen.

De LX01 zal verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2007. De adviesprijs zal tegen die tijd bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE