NIEUWSBenz-Micro

Nieuw Benz Micro element

Redactie HiFi.nl | 15 september 2007 | Benz-Micro

(ingezonden mededeling)

Sound Design de Benelux importeur van o.a. Benz Micro meldt de volgende noviteit van deze Zwitserse fabrikant van hoogwaardige Moving Coil elementen en Phono Voorversterkers. De bekende MC20E2H (Goudkleurige Body)die met zijn hoge uitgangsspanning van 2 mV geschikt is voor directe aansluiting op een Phono MM ingang krijgt er gezelschap bij in de vorm van een Low Outputversie (Rode Body)van 0.5 mV die dan ook bedoeld is voor aansluiting op een echte MC ingang.

Als bekend is een Low Output Moving Coil  gezien o.a. geringere bewegende massa ten opzichte van de High versie vaak in het voordeel mits een kwalitatief passende MC Phono ingang voorhanden is. Wordt aan deze eis voldaan is de MC20E2L met een prijs van 195 euro een voortreffelijke keus in het aanbod van betaalbare Moving Coil elementen.

Mocht de nieuweling bij het tijdschrift Stereoplay al het predicaat HighLight in de wacht slepen, in de september uitgave van het Amerikaanse hifi magazine Stereophile worden de bijzondere kwaliteiten als volgt omschreven: The real story is how good the Benz Micro MC20E2L is: How Smooth,how Tuneful,how Present-Sounding,and above all,how Dramatic and Involving. Very Strongly Recommended

Prijs:
MC20E2L: 195 euro

EDITORS' CHOICE