NIEUWSMirage

Mirage OMD28 Burled Maple

Redactie HiFi.nl | 04 december 2007 | Mirage

(ingezonden mededeling)

Mirage’s vlaggenschip OM Design 28 is als limited edition leverbaar in de unieke “Burled Maple” kleurstelling. Deze Burled Maple, oftewel esdoorn met houtknoesten, houtfineer afwerking is hoog gepolitoerd voor een chique en unieke uitstraling.

Uiteraard is er aan de verdere eigenschappen van de OMD-28 niets gewijzigd. Net als de overige leden van Mirage OM Design familie kenmerkt de OMD-28 zich met een open en dynamische klank. En de gepatenteerde Omnipolaire eigenschappen garanderen een levensecht geluidsbeeld.

De Omniguide luidspreker die voor het levensechte Omnipolaire geluid zorgt, bestaat uit een 28 mm grote titanium driver. Daarnaast beschikt de luidspreker over vele andere technisch hoogstaande componenten. Zo zijn de woofers gemaakt van geweven koolstof vezel en worden bevestigd aan het aluminium chassis met behulp van een “Ribbed Elliptical Surround” conusrand.

De OMD-28 bevat twee 20 cm woofers gemaakt van geweven koolstofvezel aan de voorzijde, één van koolstof vezel en fiberglas gelaagde 13 cm middentonen woofer en de eerde genoemde titanium Omniguide. De ovaal vormgegeven luidspreker maakt gebruik van twee naar beneden stralende baspoorten die op de hoogglans zwarte voetplaat uitkomen en zo de lage tonen weergave nog verder optimaliseren. Dit ingenieuze ontwerp stelt de OMD-28 in staat om zeer lage frequenties op hogere volumes toch verbluffend detailrijk weer te geven. En dit zonder maar ook iets aan dynamiek in te leveren. De OMD-28 beschikt een groot frequentie bereik van 25 Hz tot 20 kHz (+/- 3 dB), en een bruikbaar basbereik vanaf maar liefst 18 Hz(-10 dB anechoïsch). Om een luidspreker als deze optimaal aan te kunnen sturen beschikt de “28” over een bi- of zelfs tri-wire aansluiting.


Prijs en beschikbaarheid:
De OMD-28 is beschikbaar in het hoogglans pianolak zwart en rosewood en dan nu tijdelijk in het “Burled maple”.
De geadviseerde verkoopprijs is 4.000 euro per stuk.

De Mirage OM Design modellen worden uitsluitend geleverd via een selectief netwerk van geautoriseerde dealers. In het Look en Listen info- en democentrum staan alle gevoerde producten demonstratieklaar opgesteld.


EDITORS' CHOICE