NIEUWSNaim Audio

Naim HDX Hard-Disk Muziekspeler

Redactie HiFi.nl | 01 mei 2008 | Naim Audio

(ingezonden mededeling)

Naim introduceert een muziekspeler voorzien van een harde schijf; de Naim HDX. De speler leest de informatie van de CD en zet die vervolgens op zijn eigen harde schijf, vervolgens zoekt hij daarbij de informatie van de artiest, het album en de track informatie. Door het simpelweg aanraken van het touchscreen kan de HDX bediend worden.



De HDX laat zich zeer gemakkelijk bedienen en biedt dezelfde functionaliteit als een cd-speler. Het hart van de HDX bestaat uit een volledig geïntegreerd cd-ripping mechanisme met data opslag. Zowel de software als de hardware is door NAIM ontworpen om ervoor te zorgen dat de weergavekwaliteit op de eerste plaats staat. Wanneer een CD wordt geplaatst in de lade zal de HDX de CD rippen en er vervolgens voor zorgen dat er een bit voor bit perfecte kopie ontstaat van het origineel.

Vervolgens zal dit worden opgeslagen op de twee 400GB harde schijven; waarvan er één gebruikt wordt als back-up. De HDX is intuïtief en simpel in het dagelijkse gebruik, dankzij de verbinding met het Internet categoriseert hij automatisch elke geripte CD.



HDX weergave begint met een uniek door NAIM ontworpen, PCI Interface meervoudige voeding die ervoor zorgt dat de datastroom wordt aangeleverd aan de digitale naar analoge omzetter. Het weergave gedeelte van de HDX profiteert van de door NAIM opgedane kennis in haar cd-spelers. Deze zijn voorzien van meervoudig gereguleerde voedingen, Burr Brown D/A omzetters, extreem lage jitter re-clocking en een 7-polige analoge uitgangsfilter. Ook is het mogelijk om een XPS of CD555PS voeding aan te sluiten voor nog meer muzikale prestaties.

Beschikbaarheid
Naar verwachting zal de HDX vanaf augustus leverbaar worden.

MERK

EDITORS' CHOICE