NIEUWS

Mijn Hifi Vivid & Ayre najaarsshow

AudioPaul | 13 november 2008 | Vivid Audio
(ingezonden mededeling)

Als er de laatste jaren één baanbrekende ontwikkeling is geweest op het gebied van luidsprekerdesign, dan is het wel het Nautilus-systeem, bekend geworden door toepassing in een aantal B&W modellen.

Ontwerper van dit systeem, dat bestaat uit een nauwkeurig berekende taps toelopende buis achter de driver, hetgeen voor een perfecte akoestische belasting daarvan zorgt, is Laurence Dickie. Hij heeft dit systeem verder doorontwikkeld en geperfectioneerd in een eigen lijn luidsprekers onder merknaam Vivid.De tot nu toe geproduceerde modellen, de V1, V1.5, B1en K1 hebben al veel lof ontvangen van zowel kritische muziekliefhebbers alsook van de internationale hifi-pers. Al enige jaren werd er gewerkt aan het ontwerp van een topmodel, en dat is zojuist verschenen: de Vivid G1 Giya.

Is het model al opvallend, de achter dit ontwerp schuilende ideeën zijn zo mogelijk nóg opvallender. Zo is het toegepaste kastmateriaal geen hout of hdf, maar een composiet, dat vervaardigd wordt zoals b.v. bij polyester schepen: op een zorgvuldig gemaakte mal wordt het basismateriaal als kneedbare substantie in de vorm van matten aangebracht, en laat men het vervolgens uitharden. Het resultaat is een relatief lichte, maar uiterst stevige “schaal”. Dit, gekoppeld aan het reaction canceling systeem dat ook hier wordt toegepast ontstaat een luidspreker die zo goed als geen resonantieverschijnselen kent.

Minstens zo bijzonder is het feit dat elke drive-unit geheel in eigen beheer ontwikkeld én geproduceerd wordt. Zo is de synergie tussen de kast, de drivers en het filter natuurlijk optimaal. Het resulteert in een geluidsweergave, die zich kenmerkt door detail, breedte, diepte, dynamiek, maar vooral ook rust! Een ingehouden vioolsolo wordt even ontspannen weergegeven als een bigband op volle sterkte.


Foto: Jiri Büller

De versterking gaat Mijn Hifi verzorgen met de uiterst precieze Ayre voor- en eind-versterkers, de KX-R en  MX-R.

Zij verwelkomen u graag op de volgende tijden:

Vrijdagmiddag 14 november van 12:00 - 17:00 uur
Vrijdagavond 14 november  19:30 - 21:30 uur
Zaterdagmiddag  15 november  12:00 - 16:00 uur
Vrijdagavond gaarne reserveren!

Mijn Hifi
Hertogstraat 139, 6511 RZ  Nijmegen
Tel. 024 3232296, mijnhifi@mijnhifi.be
www.mijnhifi.be

EDITORS' CHOICE