NIEUWSElipson

De Eerste Kamer gaat uit z`n bol

Redactie HiFi.nl | 01 april 2010 | Elipson

(ingezonden mededeling)

Elipson heeft, zoals velen zullen weten, zijn roots in Frankrijk liggen en is zeer lange tijd één van de grootste luidspreker merken in dat land geweest. Talloze studio’s en concert zalen waren ingericht met speakers van dit fameuze merk, waaronder bijvoorbeeld de ORTF, Opera du Rhin en Opera du Paris. Elipson stamt dan ook al uit 1938 en is uitvinder van de sphere (in Nederlands 'bol') luidspreker en ellipsvormige reflector. Hierin ligt de oorsprong van de naam. In de jaren '70 en '80 was de 40 cm doorsnee 402 een must voor de audio liefhebber.

Deze 402 zal in zijn vorm weer gebruikt worden in de nog te introduceren 4260 speaker. Ondanks dat de luidsprekerlijn een stuk afgeslankter zal zijn, is de passie niet minder. Elipson streeft er nog steeds naar de emotie van de componisten en de uitvoerenden over te brengen naar zijn luisteraars. De techniek mag uitdoven naar de achtergrond, de muziek overlatend om van te genieten....

Kijk op www.passion-elipson.com en maak een reis door de rijke historie van dit meest beroemde Franse luidsprekermerk.

Elipson Planet L
De Elipson Planet L is een all range luidspreker en de nieuwste telg in de familie. "Laat u verrassen door de uiterst realistische weergave. Ook op het gebied van de laagweergave is de Planet L een bijzonder fraaie luidspreker. U kiest dus niet alleen voor de Planet L vanwege zijn uiterlijk", aldus de importeur. De Elispon Planet luidsprekers worden standaard geleverd met dressoir/ tafel ring. Een standaard is optioneel.

De Planet L is verkrijgbaar in hoogglans wit, zwart en rood.

Specificaties:
2-weg coaxiaal driver 16,5 cm doorsnee
Versterkervermogen 30 - 80 Watt
Frequentie respons 48 - 20 kHz
Gevoeligheid 90 dB/1 Watt /1 Meter
Impendantie 6 Ohm
Magnetisch afgeschermd
Doorsnee 29 cm
Gewicht 7 kg
Kleuren Rood - Wit - Zwart
MERK

EDITORS' CHOICE