REVIEWOctave

Octave Jubilee

Een mooie set componenten beluister ik het liefst in de vertrouwde omgeving van mijn eigen luisterruimte. Toch zijn er soms redenen om daar van af te wijken. Zo komt het dat ik ditmaal uitwijk naar een luisterruimte waar de omstandigheden geoptimaliseerd zijn om de top combinatie van het Duitse Octave te beluisteren.

Die luisterruimte bevindt zich ditmaal in Amsterdam. En wel in A10 Audio, de winkel van Alex Loth. Na jarenlang vanuit zijn woning te hebben geopereerd, heeft hij in de zomer van 2010 zijn eigen winkel geopend. In een door hem zelf akoestisch geoptimaliseerde ruimte heeft hij rondom de Octave Jubilee voorversterker en mono eindversterkers een set samengesteld die recht doet aan het hoge niveau waarop het Duitse trio presteert. Als digitale bron dient de CDP 777, een cd-speler van Reimyo.

Als analoge bron heb ik de beschikking over een Aries 3 draaitafel van VPI met SDS voeding. Deze is uitgerust met een JMW 10.5 i arm met Nordost Walhalla bekabeling waarin een Air Tight PC-1 MC element gemonteerd is. Zijn signaal wordt versterkt door een Sensor Prelude IC. Een MC/MM Phono Preamplifi er van het door A10 Audio geïmporteerde Poolse merk RCM Audio. De luidspreker is van Kharma en wel de Ceramic Reference Monitor 1.2 Diamond Enigma. Jorma Design levert de interlinks, op de Siltech verbinding tussen de phono en de voorversterker na. In het begin van de test wordt gespeeld met de luidsprekerkabels van Kharma, later met die van Jorma Design.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie

MERK

EDITORS' CHOICE