Cambridge Audio lanceert VU-meters op het informatiescherm van de Evo 75 en de Evo 150

Het in Groot-Brittannië gevestigde Cambridge Audio heeft een software-update aangekondigd voor de streaming-versterkers Evo 75 en Evo 150. Na installatie van de update kan de gebruiker kiezen om VU-meters op het informatiescherm op de voorkant weer te geven i.p.v. albumhoezen en andere informatie over de spelende muziek. Leuk toch?

Cambridge Audio Evo 75 en Evo 150: nu met VU-meters

Het Britse Cambridge Audio introduceert VU-meters in zijn Evo-productlijn, waarmee naar eigen zeggen een veelgevraagde functie wordt toegevoegd aan de bekroonde alles-in-één spelers. VU-meters zijn in de professionele wereld volkomen normaal en hebben daar een duidelijke functie. Iedere mengtafel is voorzien van VU-meters, hetzij in de vorm van analoge naalden en anders wel in een rijtje verschillende gekleurde LED-jes.

VU-meters roepen een beetje een nostalgisch gevoel op en het kan er leuk uitzien. Cambridge Audio zal in de mei 2024 een software-update lanceren waarmee alle bestaande streaming-versterkers Evo 75 en Evo 150  zullen worden voorzien van de optie om VU-meters weer te geven op het grote 6,8 inch LCD-scherm op de voorkant. Dit geeft luisteraars de keuze om te schakelen tussen het bekijken van de nieuwe VU-meters of het bekijken van de albumhoes en andere informatie m.b.t. de spelende muziek.

Deze aankondiging van Cambridge valt overigens samen met de aankondiging van de nieuwe Evo 150 DeLorean Edition, die ook zal profiteren van de update.

Lees ook onze recensie over de Evo 75 en onze recensie over de Evo 150.

MERK

EDITORS' CHOICE