NIEUWSMoonriver

Moonriver Audio lanceert SPDIF DAC-module voor versterkers uit de 404-reeks

De Zweedse fabrikant Moonriver Audio heeft een SPDIF DAC-module ontwikkeld voor zijn geïntegreerde versterkers Model 404 en Model 404 Reference. De DAC-module heeft één coaxiale cinch-aansluiting en kost net geen 600 euro.

De DAC-module is gemaakt voor inbouw in een Model 404 of Model 404 Reference van Moonriver Audio en is gebaseerd op de ESS Sabre dac-chip uit de 9000-serie. De SPDIF ondersteunt PCM-streams tot 24-bit/192 kHz vanwege de beperking van de (coaxiale) SPDIF specificaties. De DAC-module heeft drie gescheiden voedingen met ruisarme circuits, twee voor het ESS DAC-bord en een voeding voor het analoge circuit. De condensatorbank is enorm en gebruikt 42.000 uF (in het geval van 404 Reference) van de voeding van de eindversterker.

Er is speciale zorg besteed aan de intonatie van de analoge eindtrap om te passen bij het dynamische en natuurlijke karakter van het Moonriver-geluid. Het resultaat is een indrukwekkend klinkende DA-converter die de timing, de ruimte en de kleur van de muziek respecteert en het dynamische contrast ontvouwt, d.w.z. de definitie van elke muzikale gebeurtenis.

De nieuwe SPDIF DAC-module is verkrijgbaar voor en prijs van net geen 600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE