22-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel I: gro...

De HEM of High End Munchen-beurs is net als de hifi-wereld zelf een vat vol tegenstellingen. In één kamer kun je een uiterst betaalbare luidsprekerfamilie bewonderen, in de volgende staat een berg materiaal omringd door weergevers die qua afwerking de duurste sportwagenateliers naar de kroon kunnen steken. Heel divers, maar met één rode draad: een streven naar het weergeven van goed geluid. In dit eerste deel van een drieluik dat we in deze week na een geslaagd showweekend publiceren, zoomen we in op de grotere aankondigingen en opvallende lanceringen. lees verder »
24-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel II: Wi...

Een aantal grote namen uit de audiowereld was niet aanwezig op HEM editie 2023. Dat viel op, maar wat eveneens in het oog sprong is dat hierdoor de High End-naam van de beurs hierdoor net iets meer klop... lees verder »
26-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel III: d...

Dingen groot aanpakken, dat doen de meeste audiofabrikanten in München met overtuiging. Behalve in de uithoek die gereserveerd is voor liefhebbers van het persoonlijk luisteren. Want ook headfi is een ... lees verder »

29-05-2023 (artikel)

Verslag High End Munchen 2023, deel IV: he...

High End München 2023 was weer een feestje voor de audiofiel. Naast de uitgebreide voorbeschouwing vooraf en de live verslaggeving gedurende de showdagen, bood de beurs voldoende stof voor niet één, ... lees verder »
25-05-2023 (artikel)

Audiolab 9000N: vlaggenschip netwerkspeler...

Het Britse audiomerk Audiolab heeft op de afgelopen High End München een nieuwe netwerkspeler aan het publiek getoond genaamd 9000N. De fabrikant heeft feitelijk nog niets losgelaten over de nieuwe net... lees verder »

Musical Fidelity A1: ...

Musical Fidelity heeft de A1 nieuw leven ingeblazen. De A1 is een compacte geïntegreerde versterker uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, die niet uitblonk in vermogen maar wel in werking. De A1 werkte namelijk in klasse A en dat doet de herziene versie ook. Musical Fidelity heeft wel de nodige ve... lees verder »

JBL toont tweede gene...

Luidsprekermerk JBL heeft zijn drieweg model L100 Classic en tweeweg model L82 Classic herzien en getoond aan het publiek op de HEM. Moederbedrijf Harman International sprak over “Evolution, not revolution”. Beide vintage-modellen zijn geüpgraded met JBL's "Performance Package", oorspronkelijk ge... lees verder »

Stenheim lanceert vlo...

De Zwitserse luidsprekerfabrikant Stenheim heeft vorige week een nieuwe vloerstaande luidspreker genaamd Alumine Two.Five onthuld op de High End München. Zoals de naam van de nieuwe luidspreker al aangeeft is de kast gemaakt van aluminium. De gevoeligheid is hoog zodat geen hele krachtige versterker ... lees verder »