NIEUWSM2Tech

Manunta Classic Integrated Amplifier: geïntegreerde versterker, te zien op HEM

Manunta is een merk van het Italiaanse M2Tech. Manunta presenteert naar eigen zeggen traditioneel design gecombineerd met de nieuwste analoge technologie met de nieuwe “Classic” productlijn, waarvan het eerste product de nieuwe Classic Integrated Amplifier is. Op de High End audiobeurs in München die donderdag a.s. begint, zal Marco Manunta in Hal 1 / Stand C08 voor het eerst de Classic Integrated Amplifier aan een internationaal publiek presenteren.

Manunta Classic Integrated Amplifier

De Classic Integrated Amplifier van Manunta is ontwikkeld met als doel recht te doen aan de essentie van muziek en te voldoen aan de wensen van veeleisende muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een traditioneel elegant design, eenvoudige bediening, veelzijdigheid en uiteraard overtuigende geluidsprestaties. Het nieuwe apparaat lijkt heel erg veel op de M2Tech Classic Integrated Amplifier waar wij onlangs over hebben geschreven. Zo op het eerste gezicht is alleen de merknaam anders.

De uitgangstrap van de Manunta Classic Integrated Anmplifier kan een vermogen leveren van 60 Watt continu aan acht ohm en kan tot 240 Watt kortstondig vermogen (10 ms) aan vier Ohm. Om optimale geluidsprestaties te bereiken, hebben de ontwikkelaars elektronische beveiliging achterwege gelaten en vertrouwden ze op het overdimensioneren van de eindversterker en een temperatuursensor die voorkomt dat de uitgangstransistoren oververhit raken.

De phonotrap is waarschijnlijk het meest opvallende onderdeel van de klassieke geïntegreerde versterker. Het is een MM/MC-phonotrap met discrete componenten die alle MM-cartridges aankan, evenals de meeste MC-cartridges in dezelfde prijsklasse als de versterker. Gebruikers die geen draaitafel gebruiken kunnen deze ingang op lijnniveau instellen.

Het voorversterkergedeelte van de geïntegreerde versterker is veel meer dan een gewone operationele versterker of een passieve verzwakker. De circuits met discrete componenten maken de controle van de interne eindversterker en elke externe eindversterker mogelijk. Het volume wordt geregeld via een Alps RK27 potentiometer en de ingangsselectie via relais.

Manunta Classic Integrated Amplifier: prijs en leveringsinformatie

De Manunta Classic Integrated Amplifier zal op de komende High End audiobeurs in München aan het publiek worden getoond. We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 4.760 euro genoteerd staan.


EDITORS' CHOICE