NIEUWSAntelope

Antelope Audio workshop bij Klinkt Beter


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2011 | Antelope

Klinkt Beter organiseert op 14 oktober in samenwerking met Antelope Audio een workshop rond de Zodiac digitaal naar analoog converters, de los verkrijgbare Voltikus voeding en masterklokken uit de Isochrone lijn.

Antelope Audio heeft naam en faam gemaakt in de studiowereld, mede dankzij hun ultra-lage jitter clocken. Enkele referenties: de muziek van Avatar, Tron Legacy en Hans Zimmer`s producties worden gemasterd en opgenomen met Antelope`s clocks. De nieuwste telg uit de collectie, de Zodiac, zal naast de Zodiac Plus en Zodiac Gold eveneens aanwezig zijn. Alle Zodiac DAC`s hebben o.a. asynchrone USB, twee gescheiden volumeregelingen voor de analoge uitgang als de dubbele hoofdtelefoonuitgang alsook tal van optische en coaxiale ingangen.Het nieuwe basismodel mist enkele features zoals de line-level ingang (voorversterkerfunctie) en de reclocked digitale uitgang (voor een digitale versterker zoals bvb de NAD M2 of Lyngdorf), maar is voor de rest identiek aan de Zodiac+. In deze workshop geeft Klinkt Beter het antwoord op de volgende vragen:
- Hoe goed is de asynchrone USB implementatie vanaf een laptop in vergelijking met een duur cd-loopwerk?
- Wat is jitter en hoe gaat de Zodiac daar mee om? Een live demo in combinatiei met NAD M2 digitale versterker.
- Kan ik de Zodiac aansluiten op mijn streamer/netwerkspeler?
- Kan ik de Zodiac direct op een eindversterker aansluiten en hoe klinkt dat?
- Wat is de impact van een lineaire voeding zoals de Voltikus?
- Wat is de impact van een externe studioclock aangesloten op de Zodiac?

De drie converters zullen eveneens in drie verschillende sets beluisterbaar zijn, en de interactiviteit van deze workshop zal groot zijn. Maar er zal vooral ook veel muziek gedraaid worden vanaf diverse bronnen (CD, PC, netwerkstreamer) en in diverse kwaliteiten tot 24/192. Deelname is gratis. Omdat de plaatsen beperkt zijn, vraagt Klinkt Beter om van te voren even te mailen (info@klinktbeter.be) met hoeveel personen je langs komt.

De workshop start om 20:00. U bent welkom vanaf 19:00.

Adres:
Klinkt Beter
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren
E-mail: info@klinktbeter.be
Tel: +32 473 79 36 91
Website


EDITORS' CHOICE