ARTIKEL

Lancering Motörheadphönes

Rebecca Seunis | 09 december 2012

Op de dag dat de legendarische band Motörhead in het klokgebouw te Eindhoven voor 5000 fans speelt, mocht HiFi.nl kennis maken met de lijn hoofdtelefoons die de band onlangs introduceerde. Uiteraard met de voor de hand liggende naam: Motörheadphönes.

In rockcafé de Rambler in Eindhoven mag een klein groepje journalisten de rock hoofdtelefoons beluisteren. Een hoofdtelefoon gericht op een genre, het is een nieuwe trend in audioland. De link met de immens populaire Beats by Dr. Dre-serie is natuurlijk snel gelegd. En die lijn van rapper Dre was ook eigenlijk de inspiratie voor deze heuse rock-hoofdtelefoon. Want de Beats zijn bij voorkeur geschikt voor het beluisteren van hiphop en rap, omdat de focus erg op de bas ligt. Dat kunnen wij ook, dachten de heren van Motörhead. Maar dan dus een lijn volledig op rockmuziek gericht.

De focus bij hen ligt meer op de middenfrequentie. Drums en gitaren moeten ‘retestrak’ klinken. Maar volgens de makers van de headphones zijn het meer dan alleen Motörhead koptelefoons, het moet namelijk de ultieme rockhoofdtelefoon worden. Het motto is dan ook ‘Finally rock lovers get what they deserve’. Dat belooft wat.

De hoofdtelefoons zijn samen met de Zweedse fabrikant Krusell tot stand gekomen. Op het eerste gezicht zien de headphones er meteen erg stoer en rock ‘n roll uit. Ze zijn uiteraard pikzwart en hebben coole namen als ‘Bomber’, ‘Trigger’ en ‘Overkill’. Op de zijkant prijkt het bekende Motörhead logo. Aan het design is veel aandacht besteed: zelfs de verpakkingen zijn erg mooi en ingenieus. Zo hoef je de verpakking van de in-ears niet open te scheuren om de inhoud te bekijken, maar klap je hem open als een soort cd-hoesje. De in-ears hebben de vorm van een kogel, en zien er vooral in de kleur koper erg strak uit.

Motörhead is een van de grootste metalbands aller tijden en rockcollega’s stonden dan ook in de rij om te laten zien dat ze de hoofdtelefoons supporten, van Rammstein tot Danko Jones. We hebben het hier dan ook over een band die ieder jaar meer dan een half miljoen van hun ‘signature’ Warpig t-shirts verkoopt. Als al die mensen ook de hoofdtelefoon kopen… Maar we lopen vooruit op de feiten. De prijzen van de Motörheadphönes zijn in ieder geval gunstig en stukken lager dan de Beats by Dr. Dre. De Motörhead in-ears kosten tussen de 49,99 en 59,99 euro, en de hoofdtelefoons tussen de 99,99 en 129 euro.

Een indruk krijgen van het geluid is lastig in een rumoerig café, maar wat daarbij wel meteen opvalt is hoe goed hij de omgevingsgeluiden maskeert. De oorkleppen zitten erg comfortabel en het design is toch niet al te opvallend, want laten we eerlijk zijn: niet iedereen wil met een futuristische, opvallende koptelefoon rondlopen. Maar wie weet zien we over een tijdje naast alle rode “B’s” ook een hoop hoofdtelefoons met een Motörheadlogo in het straatbeeld. 


EDITORS' CHOICE