NIEUWSVitus Audio

Klinkt Beter demonstreert Vitus Audio Reference DAC


Redactie HiFi.nl | 27 juni 2013 | Vitus Audio

Het Deense Vitus Audio introduceerde in München de nieuwe Reference RD-100 DAC, een high-end DAC met echte analoge pre-amp functie.

Reden voor Klinkt Beter om een luisternamiddag rond de nieuwe aanwinst te organiseren, in combinatie met de nieuwe Marten Django L.

De RD-100 is geen ordinaire DAC: naast een volwaardige DAC met asynchrone USB en een volledig assortiment digitale ingangen, bechikt de RD-100 eveneens over echte analoge ingangen (zowel gebalanceerd als single-ended) en een analoge volumeregeling waardoor de RD-100 tevens een echte pre-amp is en dus direct op een eindversterker aangesloten kan worden. De RD-100 is volledig modulair opgebouwd en kan toekomstige updates aan. De analoge volumeregeling kan ook gebypassed worden, wanneer de RD-100 met een externe voorversterker of geïntegreerde versterker gecombineerd wordt.

Naast de RD-100 DAC zullen ook de Signature SIA-025 klasse-a en Reference RI-100 klasse-ab versterkers van de partij zijn, aangesloten op de nieuwe Marten Django L luidsprekers zoals geïntroduceerd in München.

De Django L is een volwaardige Marten, compacter dan de populaire Django XL, maar klanktmatig zeker geen kleinere broer.  Op de Django L gelden tot eind van de maand speciale introductieprijzen en de luisternamiddag is de laatste kans om van dit aanbod te kunnen genieten.

Muziek wordt bij Klinkt Beter gestreamd vanaf de SOtM sMS-1000 streamer/ripper/nas met audiofiele USB uitgang aangesloten op de asynchrone USB ingang van de Vitus Audio RD-100. "Uniek is dat Klinkt Beter momenteel de enige winkel is, die beschikt over eigen technologie om alle muziek live in 432 Hz af te spelen," aldus Frederic Vanden Poel. "Op basis van meer dan 60 luisteruren met luisterpanels is gebleken dat meer dan 95% van de deelnemers muziek in 432 Hz afgespeeld aangenamer, rijker en muzikaler ervaart dan wanneer de muziek afgespeeld wordt zoals ze origineel op CD staat."

Klinkt Beter heeft ondertussen een app waarmee live tussen 440 Hz en 432 Hz kan omgeschakeld worden. De 432 Hz technologie is voortaan beschikbaar als optie op de SOtM. Deze optie is een eigen ontwikkeling van Klinkt Beter.

Praktisch:
Tijdens de luisternamiddag op zaterdag 29 juni ben je welkom zonder afspraak tussen 14u en 21u. Het wordt uiteraard op prijs gesteld om Klinkt Beter vooraf een seintje te geven via info@klinktbeter.be, of via de Facebook-pagina.

Klinkt Beter
www.klinktbeter.be
info@klinktbeter.be
+32 473 79 36 91
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren - België

EDITORS' CHOICE