NIEUWSDenon

Introductie Denon PMA-1520AE en DCD-1520AE

Redactie HiFi.nl | 17 juli 2013 | Denon

Zoals we in ons verslag van de dealerdagen van Denon en Marantz onlangs al meldden, komen beide merken met aardig wat nieuwe producten in de tweede helft van het kalenderjaar.

Om onze verslaggeving niet al te uitgebreid te maken, hebben we ervoor gekozen de diverse noviteiten steeds tegen de introductiedatum verder uit te lichten. Bij dezen de nieuwe geïntegreerde versterker (de PMA-1520AE) en cd/sacd-speler combinatie (de DCD-1520AE), vanaf september op de markt.

De PMA-1520AE is uitgerust met een UHC-MOS Single Push-Pull-circuit en lekstroombeveiligde dubbele transformatoren. De nauwkeurige Direct Mechanical Ground-constructie weet storende trillingen tot een minimum te beperken en moet zo alle nadelige invloeden op het uitgangssignaal elimineren. De voedingstransformator, een belangrijke bron van trillingen, is ‘zwevend’ gemonteerd en maakt gebruik van verscheidene trillingsbestendige materialen en een stabilisator voor het koellichaam.

Daarnaast is deze transformator voorzien van gescheiden voedingen voor analoge en digitale circuits. Een chassis-constructie met onafhankelijke blokken en een hoogwaardige volumeregelaar zorgt voor optimale onderdrukking van externe ruis en ongewenste interferentie tussen de verschillende onderdelen.

Als partner voor deze nieuwe versterker presenteerd Denon de DCD-1520AE cd/sacd-speler. Deze nieuweling wordt gekenmerkt door een Mechanical Ground-constructie op een driedubbele bodemplaat, plus een nieuw ontworpen S.V.H.-mechanisme met laag zwaartepunt. De trillingsbestendige Xyron-lade zorgt voor optimale weergave van de digitale disc. Daarnaast is er een USB-B-ingang voor rechtstreekse aansluiting op de computer.

De asynchrone USB-B-aansluiting levert 192 kHz/24 bits ondersteuning in meesterlijke kwaliteit, evenals ondersteuning van de sacd-bitstreamformaten DSD2.8 en DSD5.6. Hoogwaardige 32-bits/192 kHz DA-omzetters moeten op alle volumes voor een optimaal detailniveau zorgen. Het circuitontwerp met DAC-masterclock onderdrukt zowel jitter als ruis voor een kristalhelder klankbeeld. De specificaties van Denon voor beide modellen vind je hieronder. 

Geïntegreerde versterker PMA-1520AE

  • Advanced Ultra-High Current (UHC)-MOS Single-Push-Pull-circuit met MOSFET- transistoren voor hogere transparantie en meer details
  • Lekstroombeveiligde dubbele transformatoren
  • 2x140W(4Ohm)
  • Hoogwaardige volumeregeling voor nauwkeurige aanpassing
  • Phono-equalizer (MM/MC) van topkwaliteit
  • Machinaal bewerkte vergulde aansluitingen
  • Power Amp Direct-ingang voor eenvoudige integratie in een meerkanaals AV-omgeving
  • Automatische stand-by en laag energieverbruik in stand-by (0,2 W)

Leverbaar in zwart en zilver. Adviesprijs voor beide modellen €1299 per stuk.

DCD-1520AE cd/sacd-speler met USB-DAC

  • Advanced AL32 Processing en nieuwe, uiterst nauwkeurige 32-bits/192 kHz DA- omzetters voor een drastische verbetering van uw luisterervaring
  • Denons loopwerk met S.V.H.-mechanisme en Xyron-lade voor het afspelen van sacd, cd en cd-r/rw
  • DAC master-clockontwerp met oscillator voor minimale jitter en zo kort mogelijke signaalpaden
  • Afspeelmogelijkheid voor verschillende soorten digitale content met hoge geluidskwaliteit (USB-B-ingang aan de achterzijde voor audio met hoge resolutie vanaf een pc/Mac, Asynchrone ondersteuning, Ondersteuning van PCM, DSD2.8 en DSD5.6 (DoP), Speciaal gescheiden circuits voor de onderdrukking van ruis vanuit een via de USB-B aangesloten pc/Mac, USB-A-ingang aan de voorzijde voor de iPod/iPhone of een USB-apparaat voor massaopslag, Optische en coaxiale digitale ingangen)
  • Automatische stand-by en laag energieverbruik in stand-by (0,2 W)
MERK

EDITORS' CHOICE